Тиери Анри сподели, че ще се завърне в социалните мрежи

...
Тиери Анри сподели, че ще се завърне в социалните мрежи
Коментари Харесай

Анри: Ще се върна в социалните мрежи, когато стане безопасно

Тиери Анри показа, че ще се завърне в обществените мрежи „ когато е безвредно “ и към този момент „ неизползвано като оръжие “ за ненавист. Бившият нападател на Арсенал и Барселона изтри всички свои профили в събота, описвайки актуалните равнища на расизъм и закани в онлайн платформите като „ прекомерно токсични за занемаряване “. Действията на 43-годишния французин, оповестени в изказване в петък, идват по време на серия от постове на ненавист ориентирани към футболисти, в това число и към него.

„ Наскоро ми се случи отвън обществените мрежи, случи се в обществените мрежи. Но неотдавна се случва прекомерно постоянно – играчите да бъдат обиждани. Просто мисля, че сега обществените мрежи не са безвредно място. Хората са обиждани на расова основа, само че когато видите изказването, приказвам и за закани, тормоз, които могат да доведат до душевен проблеми, хората се самоубиват поради такива неща. Много е мъчно да отстраниш всички, само че дали може да бъде по-безопасно? Всички знаем, че това е голям инструмент, само че доста хора го употребяват като оръжие. Защо? Защото могат да се крият зад подправени профили. Знам, че дребна част от света го употребява като оръжие. „ Дали може да бъде по-безопасно? “, не преставам да се запитвам. Ще се върна в обществените мрежи, когато е безвредно “, стартира той за Good Morning Britain.

Анри, който предишния месец напусна мениджърския си пост отпред на Монреал Импакт, имаше 2.3 млн. почитатели в Туитър и още 2.7 млн. почитатели в Инстаграм. Инстаграм, който е благосъстоятелност на Facebook, предприе ограничения за 6.6 млн. известия на омразна тирада сред октомври и декември предходната година. Той остава неудовлетворен от реакцията на фирмите за обществени мрежи и съпостави отношението към обидни изявления с тези, които нарушават закона за авторските права, до момента в който в същото време прикани за по-сериозна регулация и отговорност. Неговите догатки за възбраната на анонимни сметки включваше условието за приемането на номер за Национална застраховка или паспорт за влизане в профилите. „ Просто ми писна от това, което чувах като отговор от самото начало “.

„ Социалните мрежи постоянно споделят, че „ го проверяваме, опитваме се да го отстраним като проблем “, само че чашата преля, тъй като открих, че в случай че искаш да качиш видео в обществените мрежи, те ще го блокират, не можеш даже да го изпратиш. Всички знаем за какво – поради авторските права, тъй като са забъркани пари, тъй че е друго. Сега за това те могат да основат логаритми, с цел да създадат по този начин, че не го направиш. Те ще те спрат там, ще работят съществено. Знам, че хората ще ми кажат „ независимост на словото “ и „ една дума може да бъде употребена по разнообразни способи “. Но слушайте, не можеш да отидеш на кино и да викаш каквото си искаш, не можеш да викаш каквото си искаш на улицата, не можеш да викаш каквото си искаш на летище. Не можеш да преминаваш границата. Всичко, което желая, е отговорност. Трябва да разберем кои хора стоят зад тези дейности “, приключи Анри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР