Тиен Хуейю, бивш президент на China Merchants Bank, бе осъден

...
Тиен Хуейю, бивш президент на China Merchants Bank, бе осъден
Коментари Харесай

Бившият президент и партиен секретар на China Merchants Bank бе осъден условно на смърт за подкупи от 30 млн. долара

Тиен Хуейю, някогашен президент на China Merchants Bank, бе наказан на гибел с две години пролонгация за осъществяване на присъдата. Той бе приет за отговорен за приемане на подкупи, корист с власт, търговия въз основата на неразкрита информация, търговия с и приключване на вътрешна информация, заяви Радио Китай.

Според съда в град Чандъ, провинция Хунан, където се гледаше делото му, Тиен Хуейю, който също е някогашен партиен секретар на China Merchants Bank Co., Ltd., се е възползвал от постовете си в разнообразни финансови институции, с цел да търси облаги за други звена и лица по въпроси като утвърждение за заеми и подписване на бизнес контракти, както и е приел в подмяна подкупи в пари и полезности на стойност над 210 милиона юана (29,55 милиона долара).

Установено е също, че Тиен Хуейю е злоупотребил с властта си в China Merchants Bank, с цел да се намесва в постоянните интервенции на свързани с нея институции, причинявайки тежки вреди на националните ползи. Той е взел участие и в търговия с скъпи бумаги, като е употребявал подобаваща неразкрита или вътрешна информация, реализирайки противозаконни облаги от над 298 милиона юана. Общият размер на подкупите, които Тиен е взел, е голям, а закононарушенията му са предизвикали тежки загуби на страната и народа, се споделя в решението на съда. Тиен Хуейю също по този начин бе лишен от политическите си права до живот и всичките му персонални активи са иззети. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР