Ти не си екстрасенс, ти си лечител, не се отчайвай,

...
Ти не си екстрасенс, ти си лечител, не се отчайвай,
Коментари Харесай

Гадателката Момера от Стара Загора спасила емира на Дубай

„ Ти не си екстрасенс, ти си врач, не се отчайвай, продължавай! ”. Това самопризнание завещава на старозагорката Момера Пенчева Ванга при една от последните им срещи.
На нейния брачен партньор пророчицата позволява да запише с диктофон целия им диалог, оповестява „ Ретро “. Сега той е една от реликвите на лечителката, която е фамозна в цяла България със способността си да сканира човешкото тяло с очи като рентген, да намира скрити болести и да ги лекува.
За допира си до Ванга тя споделя, че от време на време пророчицата я викала, различен път тя сама ходела при нея. Виждали се общо 5-6 пъти, до момента в който била жива. Случайно или не, феноменалните качества се пробуждат у Момера навръх рождения й ден – 11 юли, преди повече от 25 години. Душата й изгаряла от болежка. Само десетина дни преди този момент е изгубила обичания си татко. Гордият габровски бизнесмен, който не съумяват да пречупят всичките несгоди на комунизма – национализацията, концлагерите, непрекъснатите гонения на семейството, напуснал този свят малко преди да навърши 79 години. На помена у тях били все близки и познати хора.

В един миг Момера внезапно „ видяла ” през облеклата като на рентген туптящото сърце на 60-65-годишен роднина. Картината била толкоз жива, по този начин подробна, с всички елементи, нюанси и цветове, че тя напряко се стреснала. Вечерта споделила с майка си и брачна половинка си претърпяното, само че и двамата не й повярвали и даже се тормозили дали не е болна. След няколко месеца при нова, инцидентна среща със същия човек Момера безусловно изригнала.
Без да я карат и без тя да желае, почнала да споделя за болестта му – базедова болест. Описала напълно тъкмо признаците, стадия на болестта, при кои лекари е ходил, какви медикаменти взема. Въпросният мъж и околните му останали като гръмнати от безпогрешната диагноза и най-много от вярата, която им дала тя.

Дори в това време на съмнение към сходни явления слухът за лечителската заложба на Момера се разнесъл като гръмотевица. Тогава тя работела като счетоводителка в старозагорския клон на „ Мототехника и автосервиз ”. От заран до вечер тук почнали да се тълпят хора, всеки със своята болежка. И тя със свито сърце, скрито от управляващите и от шефовете, се опитвала да помогне на всеки. Един от най-незаличимите й мемоари от този интервал е казусът с 8-9-годишно незрящо дете. „ Не знаех какво би трябвало да направя, само че по време на сеанса с цялата си душа желаех то да прогледне ”, връща лентата обратно Момера. На излизане от сервиза сляпото момче внезапно попитало: „ Майко, за какво подвигат тази кола? “… Момера единствено чула радостните писъци извън на двора и схванала, безпределно щастлива, че е съумяла.

На идната година тя самата взема решение да потърси някакво пояснение за своите качества. И най-странното е, че го намира в Института по марксизъм-ленинизъм към Градския комитет на Българска комунистическа партия в София. По самодейност на младоците от тогавашния спорен клуб „ Човек, екология, космос ” към института я подлагат на цялостни проучвания. Медицински светила отсичат без съмнения: душевен и физически здрава. Вкарват я в една болница и пред изумените погледи на лекари и пациенти Момера слага безпогрешни диагнози, разказва в елементи историята на всяко заболяване.
За клиентите си не обича да приказва, само че в Стара Загора всички знаят, че е лекувала персонално единия от емирите на Дубай и неговото семейство. При нея най-често ходели хора с рак и сърдечносъдови болести, на които пособия да се излекуват. Разстройвала се, че имало от ден на ден млади заболели хора, само че съгласно думите й ситуацията у нас щяло да се пооправи през 2020 година

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР