Thinkstock Почивните дни започват със слънчево и топло време в събота.

...
Thinkstock
Почивните дни започват със слънчево и топло време в събота.
Коментари Харесай

Пролетни температури и много слънце ни очакват днес

 Thinkstock Почивните дни стартират със слънчево и топло време в събота. Сутринта по поречието на Дунав и в Източна България видимостта ще е намалена, само че до ранния следобяд мъглите ще се вдигнат. По-късно следобяд и по здрач облачността от северозапад ще се усили, само че в границите на деня превалявания не се чакат. Температурите денем ще са пролетни – сред 14 и 19 градуса. Там, където мъглата се задържи по-дълго, ще е по-хладно.

В планините в събота денят ще е безоблачен и топъл – подобаващ за зимни спортове и туризъм. Следобед поривите напразно ще се усилят – по-осезаемо в масивите на Западна България. Температурите ще се двоумят сред 7 градуса по високите елементи и 14-15 градуса в ниското. По курортите на всички места температурата следобяд ще е над 10 градуса, до 16-17 в Банско и Добринище.

В неделя облаците ще обзет последователно цялата страна. Сутринта ще е мъглива, само че следобяд температурите ще останат високи за сезона, осезаемо по-ниски в регионите с мъгла. Вятърът обаче ще се усилва в часовете следобяд. В понеделник ще е прохладно с изключително мощни южни пориви в планините и в Източна България. Валежи се чакат в южната половина на страната. Сряда-четвъртък още веднъж ще има условия за валежи, по-значителни в четвъртък, когато още веднъж вятърът ще е рисково мощен. Резки температурни промени в околните няколко дни не се обрисуват. Едва към средата на месеца ще усетим ново февруарско захлаждане с капацитет за превалявания от сняг и ниски температури. Студени въздушни маси от арктическите ширини ще нахлуят на юг, обхващайки съвсем целия Балкански полуостров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР