Тези терлици от правоъгълник се плетат много лесно. Дължината зависи

...
Тези терлици от правоъгълник се плетат много лесно. Дължината зависи
Коментари Харесай

Това са едни от най-лесните терлици, които можете да изплетете за семейството

Тези терлици от правоъгълник се плетат доста елементарно. Дължината зависи от дължината на стъпалото ви. Така че, с цел да разберете какъв брой сантиметра би трябвало да е първият ред бримки, първо ще би трябвало да измерите него. В нашия случай е 25 см.

Така че, откакто разберете размера на стъпалото, ще би трябвало да изчислите плътността на бримките на 1 см.

След като разберете броя на бримките на 1 см, ще би трябвало да го умножите по дължината на стъпалото. В нашия случай: 50 бримки/25см.

Необходими са ви:

2 игли прежда в 4 цвята (използвахме розова, бяла, лилава и ярко лилава, които отбелязахме с A, B, C и D) игла с огромно ухо шивашки метър ножици

В края на всеки ред плетивото се обръща.

Първата бримка постоянно се трансферира, а крайната бримка се изплита опако.

Ако плетете терлици с размер 39, тогава наберете 50 бримки. Използвайте конец А и оставете по-дълъг край при започване на правоъгълника, с цел да можете да го употребявате по-късно. Изплетете 1 ред лицево.

Сменете с конец B. Изплетете 4 реда лицево.

Сменете с конец C. Изплетете 4 реда лицево.

Сменете с конец B. Изплетете 2 реда лицево.

След това работете с конец C лицево, до момента в който достигнете височина 9,5 см.

Втората половина на терлика се плете по същия метод, като се изключи това, че сменяте цветовете, тъй че да са огледални. Закрийте бримките и отрежете конеца.

Зашийте терлика: сгънете правоъгълника на половина. Зашийте петата. За задачата първо съединете ъглите на равнището на първите крайни бримки. След това прекарайте конеца през тях, като вкарвате иглата през успоредните бримки от всяка страна. Шийте по този метод, като оставите 2 см свободни.

След това зашийте останалите бримки в кръг. Издърпайте конеца крепко, след което направете няколко фиксиращи боцкам. Прекарайте конеца от противоположната страна на терлика. Отрежете го и го скрийте сред редовете.

След това зашийте горната част на терлика. Затегнете конеца, като по този метод съберете съответните бримки в една точка. Зашийте ги от противоположната страна на терлика.

 Терлици от правоъгълник
 Терлици от правоъгълник

Зашийте краищата на терлика от върха до частта, изплетена с конец A. Продължете да шиете краищата, изплетени с конец A, оставяйки задоволително място за мушкане на крайници в терлика — към 11 см.

 Терлици от правоъгълник

Терликът е подготвен! Изплетете втория по същия метод!

 Терлици от правоъгълник
 Терлици от правоъгълник

Всеки може да изплете тези терлици от правоъгълник.

 Терлици от правоъгълник

Носете ги на драго сърце!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР