Тези машини няма как да влязат в изборния процес. Това

...
Тези машини няма как да влязат в изборния процес. Това
Коментари Харесай

„Сиела Норма”: Допълнителните машини няма как да влязат в изборния процес

„ Тези машини няма по какъв начин да влязат в изборния развой. Това са машини, които са изпратени преди много време за да се подсигурява обслужването на машините, благосъстоятелност на ЦИК. За да можем да подсигуряваме в рамките дневно ремонта или подмяната на машина. Това е главната причина за тази втора партида. " Това съобщи пред NOVA Веселин Тодоров - изпълнителен шеф на „ Сиела Норма ” – компанията снабдител на машините за вота в неделя. Още 150 машини за гласоподаване се появиха в понеделник вечер, този път в митнически склад на летището в София.

Според Тодоров от „ Сиела Норма ” са уведомили ЦИК за доставките на машините. Именно от Комисията са решили спомагателните машини да бъдат вкарани в склада с устройствата за изборите.

„ Това е в действителност казусът, тъй като когато тези машини, предопределени за аварийни елементи, се смесят с другите машини, в действителност може да се сътвори терзание. Някои партии може би основателно повдигат този въпрос. Именно по тази причина обжалвахме това решение, отказахме да го осъществим – машините не са вътре в склада. Пратихме и сигнал до Софийска градска прокуратура ”, изясни още Тодоров.

Той акцентира, че софтуерът за машините е сертифициран и подписан със специфичен ключ, който се намира в касата на ръководителя на ЦИК.

„ Човек не може да подмени флашката от машината, тъй като са нужни и смарт картите на членовете на СИК. Това ще значи, че те също би трябвало да бъдат включени в измамата. Трябва да включите и сертифицирания програмен продукт, както и „ Информационно обслужване ”. Толкова доста организации и системи би трябвало да бъдат преправени, манипулирани и ангажирани, надали някой на света може да го реализира ”, уточни Тодоров. Според него тези машини са най-малката опасност за изборите в неделя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР