Следи от забранен китайски памук са открити в 19 процента

...
Следи от забранен китайски памук са открити в 19 процента
Коментари Харесай

Забранен китайски памук е открит в 19% от стоките на търговците на дребно в САЩ и по света

Следи от неразрешен китайски памук са открити в 19 % от извадка от артикули, продавани от американски и международни търговци на дребно през миналата година, демонстрира изследване, което акцентира провокациите при спазването на законите на Съединени американски щати, ориентирани към блокиране на вноса на памук, обвързван с насилствен труд в Китай, написа Ройтерс.

В изследването откриватели от анализаторите на естествените запаси - компанията за изотопни проби " Стратъм контейнер " (Stratum Reservoir) и ДНК лабораторията Applied DNA Sciences, са анализирали проби от облекла, памучни тампони и обувки от огромни търговци на дребно и платформи за електронна търговия. 

Учените са употребявали изотопно тестване, което може да свърже памука с съответни географски региони посредством анализиране на концентрацията на постоянни детайли като въглерод и водород, налични както в културата, по този начин и в средата, в която е отгледана, споделят специалисти. Те са тествали стоките за следи от памук от Синдзян, далечния западен район на Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР