Тези линейки, които приемаме са високопроходими и ще бъдат използвани

...
Тези линейки, които приемаме са високопроходими и ще бъдат използвани
Коментари Харесай

Денков: Високопроходимите линейки са коледен подарък за всички

Тези коли за спешна помощ, които одобряваме са високопроходими и ще бъдат употребявани по местата, в които хората най-трудно получават пряк и бърз достъп до здравна помощ. Това е още един образец за какво е потребно за хората да бъдем членове на Европейски Съюз и по този начин както би трябвало да изпълняваме отговорностите си, по този начин да можем да се възползваме и от правата, които ни дава това наличие на европейската карта.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по време на формалното приемане на първите 5 коли за спешна помощ с нараснала проходимост за потребностите на системата за Спешна здравна помощ пред постройката на ЦСМП-София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Това са стандарти, които в естествените европейски страни от дълго време са въведени, а в България, в случай че не бяха включени в съответните европейски стратегии, кой знае още какъв брой дълго време щяхме да чакаме да бъде основана организацията и да бъдат отделени средствата и хората да имат достъп. С този коледен подарък за хората, които ще употребяват тази техника и за лекарите, които ще извършват дълга си в по-добри условия, ще бъдат по-полезни ”, добави Денков.


Премиерът връчи ключовете за колите за спешна помощ, които ще бъдат разпределени във филиал в Банско, Велинград, Смолян, Самоков и Върбица.

Заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов сподели, че това е началото на осъществяването на последния съставен елемент на огромния капиталов план в поддръжка за развиване на системата за незабавна здравна помощ у нас, а точно доставката на високопроходими коли за спешна помощ за потребностите на центровете за незабавна помощ в страната. Той сподели, че държавното управление е отпуснало спомагателни 45 млн. лева за осъществяване на плана и през идната година, което ще помогне за довеждане докрай на интегралната скица на Спешната помощ в България.


Заместник-министърът на опазването на здравето доцент Михаил Околийски уточни, че първите пет коли за спешна помощ към този момент са факт. Той изрази вяра идващите 37 коли за спешна помощ по плана да бъдат доставени в период до месец март, с цел да могат да бъдат употребявани от системата на Спешната помощ у нас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР