Тези, които си падат по- вкусните сочни шишчета със сигурност

...
Тези, които си падат по- вкусните сочни шишчета със сигурност
Коментари Харесай

Откакто правя така шишчета забравих какво е скара и да омирисвам всичко живо наоколо (видео)

Тези, които си падат по- вкусните сочни шишчета сигурно ще харесат нашата идея . Разбира се, никакви невероятни предписания не могат да заменят атмосферния поход измежду природата, където можете да приготвите същинско барбекю на въглища с пушек. Не постоянно обаче има такава опция, а на вас ви се хапва нещо вкусно. И ние идваме на помощ в тоз миг.

Шишче в буркан

Ако е направено вярно, месото ще бъде сочно от вътрешната страна и ще има хрупкава коричка отвън .

Съставки

500 г месо
2-3 лука
0,5 лимон
сол и подправки на усет
дървени шишчета

Подготовка

Нарежете месото на филийки, а лукът на колелца. Поставете ги дружно в купа


Изцедете сокът на половин лимон. Смесете със сол, подправки и малко вода. Залейте месото и лука с тази течност и оставете да се маринова няколко часа . Това е много минималистичен метод за мариноване на месо за такава рецепта. В края ще напишем още една много изящна марина – изключително за гастрономи .

Когато изтече задоволително време, вземете дървени шишчета и нанижете последователно върху тях месото и лука.

След това изсипете малко количество вода в дъното на чист 3-литров буркан. Това е наложителна стъпка, с цел да се подсигурява, че месото няма да изсъхне във фурната . Поставете останалите пръстени лук на дъното.

Сега можете да поставите месните шишчета в буркана с лук и вода. Ще получите към 5-6 шишчета за всеки. Можете да поставите парчета бекон отгоре , това доста ще усъвършенства усета на месото. И от горната страна всичко би трябвало да се увие компактно с фолио.

Изпратете бурканите в студената фурна и включете температурата на 180 градуса. Около един час ще бъде задоволителен.

 

След 1 час би трябвало да извадите бурканите и да отцедите цялата течност от тях и по-късно да ги върнете във фурната за 20 минути. Това е, с цел да се създаде хрупкава кафява коричка върху частите месо.

Всичко можете да видите по-подробно в това видео.

Друг вид за марината

Трябва да настържете корен от джинджифил, да изцедите сок от лимона, да добавите малко течен мед. Изсипете съвсем цяла бутилка соев сос в тази маса и прибавете подправки. Всеки в кухнята има свои лични любимци, тъй че можете да експериментирате и да изберете комбинацията, която е най-вкусна.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР