Тези, които са превишили правата си в Скопие, дали полицаи,

...
Тези, които са превишили правата си в Скопие, дали полицаи,
Коментари Харесай

Бойко Борисов за РСМ: Не разбирам защо си позволяват това

Тези, които са надвишили правата си в Скопие, дали служители на реда, дали хора от агитките, има си правораздаване. Ако зависеше от мен, нямаше да разреша агитки за двата мача, с цел да няма безусловно излишно напрежение. Ние сме подписали Договор за добросъседство с РСМ, дали сме на Албания и на РСМ опция да бъдат част от Европейския съюз. Не разбирам за какво си разрешават това нашите съседи, тъй като от България са видели единствено положително, съобщи 24 часа.бг.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов за случая в Скопие, при който българи - почитатели на футболния тим „ Левски ”, бяха бити, а един бе намушкан в корема.

Борисов прикани да не се бърка политиката със спортните пристрастености.

Относно конституционните промени и предлагането да отпадне института на служебния кабинет, Борисов запита – „ кои пълномощия се лишават на президента. Той да не е безконечен. Докато приемем измененията в Конституцията, ще му изтече мандатът. Служебното държавно управление в една парламентарна република би трябвало да го има единствено в рисков случай ”.

Трикратният министър председател посочи, че президентът в страната се избира за президент, който съставлява страната и сплотява народа, а не за политическа партия, която да взе участие в Народното събрание. ”Знайни и незнайни хора, които ставаха министър председатели и министри, не свършиха нищо за тези две години и половина, донесоха единствено политическо безвремие и безпорядък. От никого неизбрани, посочени еднолично от един човек. Това е тирания. Донесоха бедност, чудовищна инфлация, обраха българите с по 1 лев от горивата, стопиха приходите и спестяванията - това са му сполучливите държавни управления ”, заключи активността на служебните кабинети в последните две години, назначавани от президента Румен Радев. Той напомни думите на Радев за някои свои политически сътрудници, посочени като „ шарлатани ”.

За локалните избори ГЕРБ ще приказва след 15-ти септември, сподели Борисов и посочи, че до тогава текат събрания и номинации в структурите им.

„ Много е значимо некоалиционните ни сътрудници да запазят страстите в себе си за кметските избори. Трудно е, тъй като до през вчерашния ден воювахме с тях, само че самите те видяха, че им трябват 4 милиарда за пътно поддържане. Всеки ден ни слагат този въпрос, само че ние им припомняме казаното от тях ”, сподели Борисов. Според него парламентаризмът в България в този момент работи най-добре. Оттук-нататък единствено партиите, които могат да работят в екип и компромис, ще могат да образуват държавни управления.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР