Тези иначе категорични думи излизат от устата на кандидат-президентът, подкрепен

...
Тези иначе категорични думи излизат от устата на кандидат-президентът, подкрепен
Коментари Харесай

Герджиков продължава да повтаря, че не било възможно да е кандидат на статуквото

Тези другояче безапелационни думи излизат от устата на кандидат-президентът, подсилен от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. Коментарът му е по познатата линия - офанзива към сегашния държавен глава, който съгласно социологическите изследвания води много пред ректора на Софийския университет в борбата за “Дондуков 2”.

Не е обаче напълно правилно, че проф. Герджиков е “нов човек в политиката”. Причината - “Новото време” - партия, учредена през 2004 година от отделили се от Национална движение „Симеон Втори" депутати. Председател на партията е Емил Кошлуков - генералният шеф на Българската национална телевизия към днешна дата, който попадна в обсега на протестиращите против статуквото през лятото на 2020 година Критиките към Българска национална телевизия са поради тъпчене на правилата на плурализма и преднамереност. Самият Герджиков не отхвърля връзката си с “Новото време” - имало толкоз положителни хрумвания, че било невероятно човек да не се увлече, съобщи преди дни в ефирен ефир кандидат-президентът. Именно там призна, че е бил част от партията, само че в никакъв случай не е членувал в Национална движение „Симеон Втори".

“Никога не съм бил член на Национална движение „Симеон Втори", в никакъв случай не съм имал нещо общо с Движение за права и свободи. Аз бях нещо като гражданска квота в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", министърът беше изискал да има специалист до него ", твърди проф. Анастас Герджиков преди няколко седмици.

Казано с други думи - опорката “аз съм нов човек в политиката” пада под тежестта на самопризнанията на кандидат-президента.

А другояче акцията на проф. Герджиков продължава по познатата линия - рецензии към Румен Радев. Настоящият държавен глава съгласно ректора на СУ не е направил нищо по повод върховенството на закона.

“Колкото до това дали той може да бъде отпред на тази смяна - господин Радев оглави тази смяна един ден преди към година, а преди този момент четири години нищо сходно не се чуваше от него. Това се случи, когато беше персонално обиден и беше в персонален спор с Бойко Борисов и основния прокурор”, добави претендентът за “Дондуков” 2.

Скандалите през последните дни, в които е забъркано името на ГЕРБ, Герджиков дефинира като предизборни. С други суми - предизборно Министерство на вътрешните работи е уведомило за изтеклите към фиктивни компании и малоимотни лица милиони, свързани със строителството на Автомагистрала “Хемус”, да вземем за пример. Ситуацията обаче съгласно Герджиков трябвало да се обясни изцяло. Същата е позицията му по проблема с машините за гласоподаване.

Иначе кандидат-президентът е оптимист, въпреки и надалеч пред него в президентската конкуренция да е Румен Радев, който води с над 25%. Социологическите изследвания обаче се движат със задна дата, а от последните данни до датата на изборите има към 10 дни, в които играта може да се преобърне, окуражен е Герджиков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР