Тези думи на Радой Ралин напълно отговарят на неговата житейска

...
Тези думи на Радой Ралин напълно отговарят на неговата житейска
Коментари Харесай

Светът е оцелял, защото се е смял! или Честит първи април!

Тези думи на Радой Ралин изцяло дават отговор на неговата житейска и креативна идея. Също по този начин показват един ярък и доста потребен взор към света. Когато през 70-те години на ХХ век американският психолог Норман Казънс, прочут още като индивида, разсмял гибелта, се възвръща изцяло от „ нелечимото ” заболяване колагеноза благодарение на така наречен смехотерапия, западните научни среди обръщат внимание на обстоятелството, че смехът лекува. В Съединени американски щати смехотерапия се употребява при лекуване на диабет, хормонални нарушавания, рак.

Изследвания демонстрират, че когато е измежду хора, човек се смее 30 пъти повече, в сравнение с когато е самичък. Широката усмивка и радостният смях са също толкоз фешън атрибути на здравословния метод на живот както спортните занимания, вярното хранене и отводът от нездравословни привички.

Смехът е звучно изложение на забавление, наслада, веселба или вътрешно възприятие на благополучие и наслаждение, съпроводено от присъщи изражения на лицето и даже гримаси. Така най-малко Уикипедия изяснява едно от най-искрените човешки усеща. То може да се получи като психична реакция от смешки, от физическо допиране, каквото е гъделичкането или по други аргументи. Например готини фотоси, които се въртят из мрежата от феновете на фотографията. За смеха има хиляди сентенции, само че една от най-точните е основана в България - " Светът е оживял, тъй като се е смял ". Авторът е Радой Ралин.

Смехът е инфекциозен. Сещате ли се за тези клипчета в ютюб по какъв начин един човек пътува в метрото и ненадейно стартира да се смее. Има мощно инфекциозен смях и скоро всички се разсмиват звучно, в това число е пасажерите, които преди малко се качват. В един миг никой към този момент няма визия на какво се смее, само че се основава една странна общественост на хора, обединени от позитивна страст. Какво отлично начало на деня, нали! 

Прочутият Чудомир е обичал да споделя, че „ най-празният от нашите дни е този, в който не сме се смели. ” Габровци пък целогодишно ни напомнят, че „ светът е оживял, тъй като се е смял ”. В последните години психолозите напълно съществено и научно обосновано предлагат смехотерапия в битката против напрежението и депресията. За това, какъв брой е значимо да се майтапим и смеем, приказва и фактът, че през 1970 година Европейският съюз за радио и телевизия прибавя 1-ви април в календара и от този момент този ден се отбелязва като  Международен ден на хумора, шегата и лъжата.

Честит празник! Запазете възприятието си за комизъм! Усмихвайте се повече!

Автор: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР