Тези дни една интересна новина обиколи информационните източници. Си Ен Ен

...
Тези дни една интересна новина обиколи информационните източници.
Си Ен Ен
Коментари Харесай

Говорителят на Ердоган разкри дали Турция и Русия ще правят съвместно дронове

Тези дни една забавна вест обиколи осведомителните източници.

Си Ен Ен Тюрк заяви, че съветският президент Владимир Путин е предложил Русия да си сътрудничи с Турция в производството на турските военни дронове ТВ2 " Байрактар ". Появиха се също по този начин известия, че в ОАЕ ще бъде построен взаимен цех за произвеждане на дронове.

Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне на 5 август с Путин в съветския черноморски град Сочи.

Това ще бъде втората (след срещата в Техеран) среща на двамата водачи в границите на един месец и разумно се появи въпросът дали пък в Сочи не следва сключването на договорка сред Анкара и Москва по въпроса за дроновете.

Турските дронове " Байрактар " се оказаха едно от най-ефективните оръжия, с които украинските сили се борят против съветските сили в границите на спора в Украйна. По публични данни Турция е доставила 50 безпилотни самолета на Украйна.

Турция продава тези оръжия и на други страни. Ще си сътрудничи ли с Русия? Интересен отговор на този въпрос даде представителят на Ердоган Ибрахим Калън. В телевизионно предаване, в което Калън се включи онлайн, той съобщи следното:

  “Владимир Путин в диалог с Ердоган ненапълно на смешка, а ненапълно съществено сподели на Ердоган: ”Предоставяте дронове на Украйна. Дайте и на нас, ние също бихме желали да закупим “. Нашият президент единствено се усмихна. В смисъл, че може да преговаряме. От наша страна не е стихотворец ангажимент ”.

В отговор на въпрос кои тематики се планува да бъдат застъпени на срещата в Сочи, Ибрахим Калън съобщи, че измежду тях ще бъдат осъществяването на съглашението за зърнения кулоар, спорът в Украйна, както и въпроси от двустранен и районен темперамент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР