Тези данни сочат, че Германия е най-големият енергиен клиент на

...
Тези данни сочат, че Германия е най-големият енергиен клиент на
Коментари Харесай

Кои са най-големите енергийни клиенти на Русия?

Тези данни сочат, че Германия е най-големият енергиен клиент на Русия. От проучването излиза наяве още, че от началото на войната в Украйна до момента Русия е получила общо 63 милиарда евро от продажбите на газ, нефт и въглища. От тях близо 44 милиарда идват от Европейски Съюз, което дава отговор на 71% от приходите.

Ето кои са най-големите енергийни клиенти на Русия съгласно данните от проучването:

1. Германия: 9,1 милиарда евро

2. Италия: 6,9 милиарда евро

3. Китай: 6,7 милиарда евро

4. Нидерландия: 5,6 милиарда евро

5. Турция: 4,1 милиарда евро

За пресмятането на данните институтът е употребявал сведения за корабни курсове и за размера на протеклата през газопроводите суровина, както и прогнози въз основата на предходни данни.

С оглед на мощно повишените цени на силата през последните седмици цитираните данни наподобяват разумни, счита икономистката Клаудия Кемферт от Германския институт за стопански проучвания. Според нея през предходната година Германия е платила към 100 милиарда евро за вноса на нефт, въглища и газ, като една четвърт от тази сума е отпътувала за Русия.

Русия задоволява 35% от газовите потребности на Германия

В отговор на данните от финландското проучване немското държавно управление изясни, че не може да разяснява преценки. Факт е обаче, че все още Германия получава 35% от нужния ѝ газ точно от Русия.

В тази връзка икономистката Клаудия Кемферт споделя, че до момента в който продължава да купува фосилни енергийни източници от Русия или други автократично ръководени страни, Германия сама подкопава както доверието в себе си, по този начин и енергийната си сигурност.

На фона на прекъсването на съветските газови доставки за България и Полша немският енергиен специалист Удо Зивердинг предизвестява, че " сигурно ще има последващи покачвания на цените за семействата, даже и цените на суровината да стагнират ".

На потребителите той предлага да понижават разноските си по всички вероятни способи. " Девизът гласи: Пестете сила с всички сили ", споделя специалистът и дава съответни препоръки: който има опция, дано употребява лятото, с цел да понижи потреблението си през идната зима, като да вземем за пример изолира тръбите на парното или прозорците в жилището си. На наемателите специалистът предлага да заделят занапред по-голяма сума за задаващите се обилни доплащания при годишните изравнителни сметки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР