Тейлър Суифт може да добави ново заглавие към своята знаменита

...
Тейлър Суифт може да добави ново заглавие към своята знаменита
Коментари Харесай

Концертният филм на Тейлър Суифт донесе около 96 милиона долара в боксофиса

Тейлър Суифт може да добави ново заглавие към своята популярна автобиография: касова суперзвезда.

В първия си уикенд концертният филм на поп певицата „ Тейлър Суифт: Турнето на епохите “ завоюва сред 95 и 97 милиона $ в боксофиса в Съединените щати и Канада, заяви веригата киносалони AMC в неделя. Това го прави най-касовият концертен филм в страната, съгласно AMC. Преди това върхът се държеше от " Justin Bieber: Never Say Never ", който дебютира през 2011 година, оповестиха от компанията.

AMC, която също е дистрибутор на кино лентата, чака „ Eras “ да се играе „ пред огромна аудитория през идващите седмици “, сподели в изказване Елизабет Франк, изпълнителен вицепрезидент на AMC за международно програмиране и основен шеф по наличието.

Comscore пресметна, че филмът е донесъл 96 милиона $ на локалния боксофис пазар този уикенд, изпреварвайки други филми, в това число „ The Exorcist: Believer “ и „ Paw Patrol: The Mighty Movie “.

Турнето Eras, което стартира напролет и продължава през по-голямата част от идната година, беше подтикващ стопанската система културен феномен.

Млад почитател на Тейлър Суифт прави фотография на майките от тяхната група до плаката " Тейлър Суифт: Турнето на епохите ", преди да влязат да гледат кино лентата в Malco Paradiso Cinema Grill и IMAX в Мемфис, Тенеси, в събота, 14 октомври 2023 г. Млад почитател на Тейлър Суифт прави фотография на майките от тяхната група до плаката " Тейлър Суифт: Турнето на епохите ", преди да отидат да гледат кино лентата в Malco Paradiso Cinema Grill и IMAX в Мемфис, Тенеси, в събота, 14 октомври 2023 година Chris Day/The Commercial Appeal/USA Today Network

В градовете, в които Swift взе участие, пътуванията в публичния превоз скочиха внезапно, а заетостта на хотелите внезапно скочи. Санта Клара, богатият на технологии град в Северна Калифорния, за малко се трансформира в „ Суифти Клара “. В Сиатъл танцуващи Swifties провокираха сеизмична интензивност, която съгласно един сеизмолог е равна на земетресение с магнитуд 2,3.

Филмът дава късмет на почитателите, които не са съумели да завоюват билет (поради неуспеха на Ticketmaster или цената им), да пеят, танцуват, да се обличат и да разменят домашно направени гривни Eras с други Swifties. Филмът, режисиран от Сам Ренч , е дълъг съвсем три часа и е сниман в продължение на три нощи на стадион SoFi в Лос Анджелис това лято.

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 14 ОКТОМВРИ: Травис Келс и Тейлър Суифт участват на CATCH Steak на 14 октомври 2023 година в Ню Йорк. (Снимка от Johnny Nunez/WireImage) НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 14 ОКТОМВРИ: Травис Келс и Тейлър Суифт участват на CATCH Steak на 14 октомври 2023 година в Ню Йорк. (Снимка от Джони Нунез/WireImage) Джони Нунез/WireImage/Getty Images

Имаше нараснали упования, довели до стартирането на кино лентата, който може да бъде гледан в 3855 кина единствено в Съединени американски щати и Канада. AMC сподели по-рано този месец, че филмът към този момент е надхвърлил над 100 милиона $ предварителни продажби на билети.

„ Отне по-малко от 24 часа на концертния филм на Taylor Swift The Eras Tour, с цел да разбие американския връх на AMC за най-високи доходи от продажба на билети за един ден в 103-годишната история на AMC “, споделиха тогава от AMC.

Суифт, 12-кратен притежател на Грами, разгласи кино лентата в края на август, публикувайки в Instagram, че билетите към този момент са в продажба.

„ Мислех, че съм видял всичко с феномена Барбенхаймер “, сподели Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore, който наблюдава броя на боксофисите. Но „ този филм на Тейлър Суифт като че ли се появи от нищото … и ето го в този момент в кината, генерирайки начални номера в стила на кино блокбъстър през уикенда. “

Той добави, че „ един филм да има толкоз бърз поврат от момента, в който е разгласен, и по-късно да се появи на огромни екрани единствено няколко седмици по-късно, е ненапълно невиждано “. Но Суифт, с нейните легиони от предани почитатели, съумя да го направи, като приказва с тях непосредствено посредством каналите си в обществените медии, означи той.

Първите проявления в началото бяха планувани за петък, само че спомагателни излъчвания бяха добавени в четвъртък и през уикенда заради „ невиждано търсене “, написа Суифт тази седмица в X, прочут преди като Twitter.

Тийнейджъри си разменят гривни, до момента в който чакат началото на концертния филм на Тейлър Суифт Eras Tour в кино в Мексико Сити, Мексико, 13 октомври 2023 година Тийнейджъри разменят гривни, до момента в който чакат началото на концертния филм на Тейлър Суифт Eras Tour в кино в Мексико Сити, Мексико, 13 октомври 2023 година Александър Менегини/Ройтерс

Премиерата на кино лентата беше в сряда вечер в The Grove, търговски и развлекателен комплекс в Лос Анджелис. Присъстваше Бионсе, която има личен концертен филм „ Renaissance: A Film by Beyoncé “, който излиза през декември.

Филмът Eras е още една добра вест за киносалоните, които имаха жестоко възобновяване от пандемията, само че ужасно лято, дължащо се значително на „ Барби “, популяризиран от компанията майка на CNN Warner Bros. Discovery, и „ Опенхаймер “. Заедно двата шлагера донесоха близо 2,4 милиарда $ от продажби в световен боксофис тази година съгласно уеб страницата за следене Box Office Mojo.

„ Eras “ евентуално ще резервира инерцията си, Майкъл О’Лиъри, основен изпълнителен шеф на Националната асоциация на притежателите на театри, сподели по-рано пред CNN, изключително когато театрите сами провокират неспокойствие.

AMC продава колекционерски вани за пуканки и чаши за питиета с шадраван в кината и популяризира безвъзмездни плакати.

Концертният филм на Барбенхаймер и Суифт „ слага киносалоните в епицентъра на културата като център на културно въздействие “, сподели Дергарабедиан.

Кристал Хър от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР