Тейлър Фриц стартира по повече от впечатляващ начин настоящия сезон,

...
Тейлър Фриц стартира по повече от впечатляващ начин настоящия сезон,
Коментари Харесай

Обратно във форма: Фриц надви драматично Креси и за втори път триумфира в Ийстбърн!

Тейлър Фриц започва по повече от впечатляващ метод сегашния сезон, откакто прекъсна серията от 20 следващи победи на Рафаел Надал и се трансформира в първия американски първенец в Инидън Уелс, откогато Андре Агаси подвигна трофея през 2001-ва година. Фриц обаче не можа да задържи нивото си през идващите месеци и нямаше нито един полуфинал до тази седмица.

През нея още веднъж можехме да се насладим на най-хубавата игра от международния номер 14, който победи първокласни противници и най-после надделя сънародника си Максим Креси в трагичен конфликт, с цел да извоюва за повторно в кариерата си купата в Ийстбърн - 6:2 6:7(4) 7:6(4). Креси пък сподели, че ще бъде сериозна опасност на идния Уимбълдън, уповавайки се на способа сервис-воле, с чиято помощ е извънредно сложен конкурент за превъзмогване на тревната настилка.

Бившият първенец изнесе същинско тенис показо в началните минути, пробивайки още на старта и след това загуби единствено три точки на личен сервис за целия откриващ сет. Непоставеният играч пък направи повече двойни неточности, в сравнение с асове и закономерно инкасира още един брейк.

Креси продължаваше да е беззащитен на посрещане, единствено че сервираше надалеч по-уверено и с лекост завършваше точките наоколо до мрежата. Нито един от двамата играчи не доближи до точка за пробив в хода на втората част, която трябваше да се реши в тайбрек. Там най-сетне видяхме международният номер 60 да пласира няколко чудесни блок ретура и удържа на натиска от страна на Фриц, което му разреши да изравни общия резултат.

Финалният сет протече още веднъж с голямо превъзходство на сервиращите, а по-високоранкираният тенисист не загуби нито едно разиграване на личен начален удар до 4:3 гейма в своя изгода. Тогава се появиха известни благоприятни условия за реализиране на дебютен пробив в актива на Креси, само че третият подложен не се пропука и се стигна до нов тайбрек. В него непоставеният състезал започва с поредна двойна неточност, като това се оказа пагубно за него, тъй като международният номер 14 не изпусна нито за момент самодейността и се поздрави с общо третата си купа на равнище ATP.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР