Тейлър Фриц извърши истински подвиг на надпреварата в Индиън Уелс,

...
Тейлър Фриц извърши истински подвиг на надпреварата в Индиън Уелс,
Коментари Харесай

Шампионът от ИУ отново впечатли: Фриц пречупи Томи Пол в американското дерби

Тейлър Фриц извърши същински героизъм на конкуренцията в Индиън Уелс, трансформирайки се в първия американски първенец от 2001-а насам, когато Андре Агаси реализира същия героизъм. Световният номер 13 имаше известни боли в региона на глезена, само че излезе на корта и съумя да прекъсне серията на Рафаел Надал от 20 следващи победи през сезона. Фриц обаче надалеч нямаше желание да стопира дотук и придвижи мощните си изяви в Маями, където през днешния ден реализира триумф над сънародника си Томи Пол и си обезпечи осминафинален конфликт против младежа Карлос Алкарас - 7:6(2) 6:4.

Срещата стартира с превъзходство за непоставения играч, единствено че любимецът незабавно се съвзе и реализира серия от три следващи извоювани гейма, с цел да поведе в резултата. Оттам насетне се насладихме на първокачествен тенис, само че никой всред сънародниците не откри метод да вземе решителна преднина, което докара до изиграването на тайбрек. Там 11-ият в схемата впечатли с няколко мълниеносни бекхенда по правата и изцяло си заслужи спечелването на откриващата част.

По-високоранкираният тенисист продължи възхода си, като незабавно осъществя брейк за началото на втория сет и към този момент виждахме оптималната експанзия от негова страна. Пол се опитваше да отвърна при всеки комфортен миг, но непрекъснато беше поставян в догонваща позиция и не получи действителен късмет да се върне в мача, отстъпвайки пред музи си непосредствен другар.

A 2nd victory over his good friend
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР