Тетяна е украинка, която иска гласът й да бъде чут.

...
Тетяна е украинка, която иска гласът й да бъде чут.
Коментари Харесай

Целта на Русия е да загражда градове и да предизвиква хум. криза

Тетяна е украинка, която желае гласът й да бъде чут. Тя претърпя 14-те дни на война от началото на нашествието и се пробва да осведоми хората по целия свят за обстановката в родината си. В медиите има доста репортажи от война та, само че няма задоволително разкази на очевидци. Тетяна се обърна към Novinite.bg в опит да показа какво е видяла и чула за тези пъклен 2 седмици. Публикуваме нейния роман за събитията цензура. Информация по какъв начин да помогнете е оповестена по-долу.



" Казвам се Тетяна. На 32 години. От Украйна.

Току-що над главата ми прелетя боен аероплан.

Снощи същите самолети, пилотирани от хора с униформи, на които е знамето на Руската федерация, бомбардираха жилищни здания в украинските градове: Суми, Николаев, Мариупол, Харков.

Руските окупационни сили изравняват градове със земята, унищожават цивилна инфраструктура, употребяват крилати ракети, залпови ракети и доста други оръжия и военни средства. Точно до момента в който четете това, съветската войска убива стотици цивилни и деца, бомбардира лечебни заведения и учебни заведения. Стрелят по филантропични конвои и цивилни, до момента в който се пробват да се изтеглят от краткотрайно окупираните градове.

Руските нашественици стреляха по семейство по време на евакуацията от Ирпин (Киевска област). Всички починаха: майка, татко и две деца. Единственото, което направи това семейство, беше да се опита да избяга от война та. Руснаците не им дадоха никакъв късмет. Нашествениците видяха хората, които са разстреляли.

Днес изгледах видео от камера за наблюдаване, на което се вижда по какъв начин съветски танк стреля по цивилна кола на пътя край град Василков, починаха двама пенсионери. Заловените руснаци признават, че имат заповед от командването да разстрелват всички по пътя им, в това число цивилни – мъже, дами, деца, старци.

Руснаците подвигат радиоактивен прахуляк в покрайнините на Чернобил с танковете си. Запорожската атомна електроцентрала е под опасност, което може да докара до Чернобил х 6. Ако Русия взриви една от нашите атомни електроцентрали, това ще засегне всички европейски страни, освен Украйна.

Руснаците блокират градове в опит да основат филантропична рецесия, с цел да накарат Украйна да се съобщи. Това в никакъв случай няма да се случи!

Броят на жертвите от война та на Русия против Украйна измежду цивилното население доближи стотици, в това число почтени деца. В обществени изявления Путин назовава бруталната война ‚военна операция‘ за заличаване на военни обекти. Обстреляното сиропиталище във Ворзел край Киев военно оборудване ли е? Стратегическа точка ли е Детска болница Охматдит с тежко заболели деца, свързани със системи за поддържане на живота? Родилни домове в изби, деца, родени в метрото – ето с кого се бие съветската войска в Украйна.

Русия и нейната позорна сган Путин отхвърлят ​​правото на Украйна да съществува. Това значи моето право на битие. Правото на майка ми да съществува. Правото на моята дребна племенница и моята Велика нация.

Имам шанс, че съм в Хмелницки, западната част на Украйна. Тук е относително умерено. Все отново чуваме сирени за въздушни набези всеки ден и прекарваме по няколко часа дневно в бомбоубежища, до момента в който противников самолети летят над нас.

Хмелницки е град, през който минава пътят от източните региони на страната до западната граница. От началото на война та градът е приел повече от 400 000 украинци, които вършат насилствени спирки по пътя на запад. Задачата на жителите на Хмелницки е да ги посрещнат, да ги нахранят и да ги одобряват за през нощта. Вчера споделих жилището си със фамилията от 8 индивида и 17 (!) котки. Котките също бягат.

Блокирайки сигналите на телевизионните кули и унищожавайки инфраструктурата, руснаците се пробват да ни държат без връзка. Но те не знаят каква връзка са основали сред всички украинци в битката против Русия , страна, която стартира неоправдана и непредизвикана война против Украйна.

Въоръжените сили на Украйна демонстрират невероятна храброст, отбивайки офанзивите на врага, без да им дават опция да се укрепят. Подразделенията за териториална защита пазят градските улици. Безброй армии от доброволци доставят филантропична помощ на цивилни и муниции на войските. Бизнесът подкрепя Украйна с доставки и посредством финансови средства. Така наречената IT-армия унищожава цифровата инфраструктура на Русия – държавни уеб страници, пропагандни канали. Те популяризират истината за кървавата война против мирните украинци, разбивайки стените на неистини, издигнати към руснаците от тяхното държавно управление на злодеи и фашисти.

Дори не мога да намеря думите, с цел да кажа какъв брой съм горда с моята нация.

Украйна ще надделее! Защото жителите й са мощно стимулирани, както в никакъв случай до момента. Държавността ни е застрашена! Готови сме да спрем танковете на агресора даже с голи ръце. Това в действителност вършат хората във краткотрайно окупирания Херсон, Хеническ – жителите на в миналото мирни градове излязоха с голи ръце против въоръжени съветски бойци и техните бронирани машини, принуждавайки ги да дадат на заден ход и да се върнат назад.

Това единение на украинското общество се отнася освен до готовността за отбиване на съветските окупатори. В политическото измерение украинците единомислещо се стремят да запазят самостоятелна Украйна , заради което поддръжката за дейностите на държавното управление и президента Зеленски достигнаа 98%.

Русия води война освен във боен аспект, само че и в информативен. Все отново имам огромни очаквания, че хората в Европа, които от години имат вяра в съветската агитация от канали като Russia Today, са изгубили всички илюзии по отношение на ‘добрите намерения’ на Русия да ‘спаси’ украинското население. Разруха и гибел - това е, което Русия донесе на Украйна. Сигурна съм, че няма да има нито един човек в цялата страна – без значение дали е украинскоговорящ или рускоговорящ – който да не желае да загинат съветските окупатори. Защото това е единственото целесъобразно възприятие, което изпитваш, когато врагът нахлуе в къщата ти и убие децата ти.

Войната към момента е в първата си фаза. Ожесточени боеве се водят на изток, север и юг. Украинците се отбраняват и скоро всеки окупатор ще съжалява, че кракът му в миналото е стъпвал на украинска земя.



Моята нация е непоклатима!

Но светът е нежен.

Руините на Харков и Киев са руините на международния ред. Това е безпомощността на международните сили пред лудия човечец в Кремъл с нуклеарен бутон под дупето.

Светът е във война. В сърцето на Европа, в Украйна ! Това не е просто война , ориентирана към геноцида на 40-милионната украинска нация. Това е война на тоталитаризъм, неистини и жестокост против демокрацията и развиването. И в тази война Украйна е единствената, която се бие!

Светът се опасява от Третата международна война. Но тя към този момент стартира. Какво мислите, че ще накара Путин да спре, в случай че по някакъв метод завладее Украйна ?

Сега в Киев се взема решение ориста на Европа. Европейската история се пренаписва на украински език. Ето за какво това е толкоз значимо за нас, да спечелим тази война.

Имаме потребност международната общественост да бъде обединена за Украйна , както в никакъв случай до момента. Ние молим НАТО да затвори небето над Украйна. Нуждаем се от бойни самолети и системи за противовъздушна защита, с цел да защитим цивилните от обстрел. Справяме се добре на бойното поле, само че се нуждаем от помощ в небето.

Изключително сме признателни за поддръжката на интернационалната общественост, в това число другарската поддръжка от България.

Скъпи българи, няма опрощение за тази война. Не може да има благосклонност към хората, пристигнали да унищожат живота ви. Не може да има приемливост към непрекъснатите неистини – за нацисткия режим в Украйна , за това, че Украйна ще нападна Русия. Наистина, що за нелепости?!

Не съм гласувала за сегашния президент, само че сега изцяло го поддържам. Ако той ме разочарова в бъдеще, ще имам опция да избера различен. Нарича се народна власт. Бях свободна да изградя своето мнение, да избера личното си бъдеще. Обичам Украйна , поздравявам нейната независимост и самостоятелност и нямам проекти да емигрирам. Това прави ли ме нацист? В никакъв случай! Нито прави моите съграждани нацисти.

Споделяме любовта към Родините си. Сигурна съм, че всеки от вас би защитавал България пред заплахата. Това не ви прави нацисти. Ние сме просто горди жители на нашите горди народи.

Моля ви, дано вашата помощ премине границите сред другарски ни народи. Споделяме нашето красиво Черно море и сигурността в Черноморския район. Сега Украйна обезпечава тази сигурност.

Но към момента можете да извършите доста, с цел да ни помогнете.

Излезте по улиците на вашите градове и призоветеправителството ви да помогне на Украйна с оръжия, финанси, антируски наказания, филантропична помощ и политическа поддръжка. Виждаме всеки един от вас и сме признателни за поддръжката! Знаем за помощта, която към този момент е на път, и оценяваме вашето изложение на другарство и човещина.

Консолидираният апел към НАТО би трябвало да бъде: ЗАТВОРЕТЕ НЕБЕТО НАД УКРАЙНА! Украинската войска дейно унищожава врага на земята, само че мирните градове страдат от въздушни удари. Ние умираме! Всеки ден, всеки час. Нямаме време да чакаме!

Можете също по този начин да дадете собствен личен принос за идващите десетилетия на мир за вашите деца.



Доказани благотворителни фондове:

" Save Life "

Благотворителна фондация " Blahodiina Sokyra”

USD

Име на компанията: CHARITABLE FOUNDATION BLAHODIINA SOKYRA

IBAN код: UA293052990000026009046221331

Име на банката: JSC CB PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE

Банков SWIFT код: PBANUA2X

Фирмен адрес: UA 04211 Kyiv, Yordanska street 6А

Банки-кореспонденти:

Сметка в банката сътрудник: 001-1-000080

SWIFT код на банката сътрудник: CHASUS33 Correspondent bank: JP Morgan Chase Bank, New York,USA

Сметка в банката сътрудник: 890-0085-754

SWIFT код на банката сътрудник: IRVT US 3N Correspondent bank: The Bank of New York Mellon, New York, USA

EUR

Име на компанията: CHARITABLE FOUNDATION BLAHODIINA SOKYRA

IBAN код: UA193052990000026006026223608

Име на банката: JSC CB PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE

Банков SWIFT код: PBANUA2X

Фирмен адрес: UA 04211 Kyiv, Yordanska street 6А

Банки-кореспонденти:

Сметка в банката сътрудник: 400886700401

SWIFT код на банката сътрудник: COBADEFF

Банка сътрудник: Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany

Сметка в банката сътрудник: 6231605145

SWIFT код на банката сътрудник: CHASDEFX

Банка сътрудник: J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY

Можете също да дарите в криптовалута (доказано от министъра на цифровата промяна на Украйна Михаил Федоров).

BTC - 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P

ETH - 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

USDT (trc20) - TEFccmfQ38cZS1DTZVhsxKVDckA8Y6VfCy

И апелирам ви, споделяйте достоверна информация за Украйна и кървавите закононарушения против човечеството, които Путин прави на нейна територия.

И… молете се за нас.

Не се бавете! Загубата на време значи, че можем да загубим животите си! "

Тетяна Гайдук има тапия по Международни връзки, 5 години опит в стратегическите връзки и от 32 години е украинка. Тя е директор-услуги в и съосновател на

Автор: Никола Данаилов, редакрот в

Интервюто на британски може да видите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР