Тестовите изпитания на капсулата ще се проведат следващия месецТестовият модул

...
Тестовите изпитания на капсулата ще се проведат следващия месецТестовият модул
Коментари Харесай

Илон Мъск ускорява Hyperloop до 1/2 от скоростта на звука

Тестовите тествания на капсулата ще се проведат идващия месец

Тестовият модул на SpaceX/Tesla Hyperloop е пред ускоряване до половината от скоростта на звука

Илон Мъск, нашумялият американски бизнесмен, има намерение да форсира тестовия модул на Hyperloop до половината от скоростта на звука, заяви персонално той в блога си в Twitter.

Преди време създателят на Tesla и SpaceX сътвори обособена компания, която да развива плана за свръхбърза автомагистрала Hyperloop. Но съгласно обявата на Илон Мъск в Twitter предстоят нови тестови тествания на… SpaceX/Tesla Hyperloop.

Както и да се споделя планът в последна сметка, по-голям е напредъкът по него. Мъск дава обещание в близко време да форсира тестовия модул на Hyperloop до близо половината от скоростта на звука, което би било необикновено достижение. Скоростта на звука във въздуха е 343 м/сек., или 1234,8 км/ч.
още по тематиката
За задачите на тестванията екипът на SpaceX/Tesla Hyperloop ще употребява къса тестова тръба с дължина към 1,2 км. Илон Мъск се надява да реализира скорост от най-малко 500 км/ч в идните идващия месец проби.

Към момента върхът за скорост на сходни транспортни системи принадлежи на компанията Virgin Hyperloop One и той е 387 км/ч. Според първичната идея, серийните капсули Hyperloop би трябвало да се движат със скорост 1000-1200 км/ч.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР