Тестът за коронавирус стана виза. Това заяви топ климатологът проф.

...
Тестът за коронавирус стана виза. Това заяви топ климатологът проф.
Коментари Харесай

Тестът за коронавирус стана виза

Тестът за ковид стана виза. Това съобщи топ климатологът проф. Георги Рачев в изявление за бТВ. Той разяснява, че все пак нашенците не престават да чакат с часове на опашка, с цел да отидат в Гърция.

Лятото ще продължи съвсем до края на септември, коментира  проф. Рачев, който е и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации. По думите му температурите се резервират високи, макар че наближава есенното равноденствие.

Проф. Рачев посочи, че захлаждане се чака към 19 септември, само че температурите ще останат високи за сезона. Той добави, че през идващите две седмици не се чакат съществени превалявания.„ В момента сме 3-4 градуса над нормата. Такива температури и толкоз продължителни – рядко се случват “, сподели още той.

 

Климатологът беше безапелационен, обаче, че мъчно ще се осъществен упованията за късен летен сезон през октомври. „ Октомври на отмора могат да вървят хора, за които слънчевото и горещо време е противопоказно.

Климатологът уточни, че от юли месец страната ни е разграничена на две – Източна България, където вали под естественото и Западна България, където те са в норма.

„ Перничани ги изкъпахме, ще имат вода освен през цялата зима, само че и напролет. По поречнието на река Камчия, където са главните язовири за Черноморието обаче има суша. Добре, че 70% от огромните хотели бяха затворени, тъй като щеше да се стигне до безводие “, разясни проф. Рачев и добави, че незабавно би трябвало да се вземат ограничения, с цел да не се стигне до водна рецесия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР