Тест пилотът на Заубер Татяна Калдерон не изключва възможността да

...
Тест пилотът на Заубер Татяна Калдерон не изключва възможността да
Коментари Харесай

Колумбийката в Заубер продължава да гони мечтата

Тест водачът на Заубер Татяна Калдерон не изключва опцията да получи късмет да се изяви във Формула 1 по време на някоя от петъчните подготвителни сесии до края на сезона. Когато през март колумбийката получи своята роля в швейцарския отбор, шефът Фредерик Васьор беше каегоричен, че 25-годишната Калдерон няма да кара в петъците.

Въпреки това състезателката в GP3 сериите няма да се откаже от преследването на своята фантазия. „ Има и други спортни категории, несъмнено, само че първо и на първо място би трябвало да се опитам да пробия във Формула 1. Мисля, че мога да го сторя”, съобщи Калдерон пред мадридския вестник „ АС”.

„ Какви са отговорностите ми? Ще отида с отбра на няколко надпревари, ще вземам участие в техническите срещи и ще работя със симулатора. Подготвям се да ме слагат в същинска кола.”

„ Още нямам статут на авариен водач, само че през предходната година бях единствено част от програмата за развиване, а в този момент Заубер продължава да ми обезпечава благоприятни условия. От тима зависи напълно да реши дали ще го направя. Целта ми в този момент е да се оправя сполучливо в GP3, с цел да им още аргументи. Истината е, че до две или три години, в случай че всичко върви добре, бих могла да бъда във Формула 1”, приключи Калдерон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР