Tesla продължава да предизвиква интерес към своя тир-влекач Semi, чието

...
Tesla продължава да предизвиква интерес към своя тир-влекач Semi, чието
Коментари Харесай

Tesla показа предсерийния интериор на тир-влекача си Semi

Tesla продължава да провокира интерес към своя тир-влекач Semi, чието дълго чакано произвеждане би трябвало да стартира преди края на 2022 година Онзи ден на формалния уеб страница на Tesla се появи малко видео, което демонстрира вътрешността на пилотската кабина.

Интериорът е получил редица разлики от прототипа, показан преди пет години. Въпреки това, такава ярка линия като централното разположение на седалката на лидера остана непроменена. Формата на кормилото е направена в духа на пътническите Model S и Model X. Има сензорни бутони, явно за включване на пътепоказателите и клаксона. Но лостчетата не се виждат, тъй че ръководството на скоростната кутия и чистачките ще бъде изненада за опитни водачи на камиони.

Трябва да се означи, че влекачът Tesla Semi принадлежи към най-тежките камиони (клас 8) съгласно американската подредба. Той може да работи като част от автовлак с брутно тегло от 37,2 тона, като в същото време форсира до 60 благи в час (96 км/ч) единствено за 20 секунди. Консумацията на електрическа енергия е към 2 кВтч на миля (1,6 km).



Така пробегът с едно зареждане отива на равнище от 480 или 800 км, според от модификацията. Батериите зареждат три самостоятелни електрически мотора на задните оси. Бързото зареждане ви разрешава да заредите батериите до 70% от потенциала им единствено за 30 минути.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР