Tesla е готова с първия Cybertruck, пускайки футуристичния електрически пикап

...
Tesla е готова с първия Cybertruck, пускайки футуристичния електрически пикап
Коментари Харесай

След 4 години и един разбит прозорец Tesla започна да произвежда Cybertruck

Tesla е подготвена с първия Cybertruck, пускайки футуристичния електрически пикап съвсем четири години след представянето на прототипа.   Компанията отпразнува началото на производството с туит в събота сутринта, съпроводен със фотография на е-пикапа, заобиколен от стотици чиновници с каски в завода на Tesla край Остин, Тексас, където в този момент е основана компанията.   Мъск показа Cybertruck през 2019 година, предполагайки, че той ще бъде в произвеждане до няколко години.    Тогава той съобщи, че е-пикапът е брониран, като помоли ръководителя на дизайна да хвърли дребна железна топка в страничния му прозорец, с цел да показва неговата издръжливост.    Прозорецът се спука.   „ О, боже мой “, сподели Мъск. „ Може би това беше малко по-тежко. “  
First Cybertruck built at Giga Texas!???? pic.twitter.com/ODRhHVsd0t
— Tesla (@Tesla) July 15, 2023 По това време Мъск предизвести също по този начин, че производството на нови транспортни средства, като Cybertruck, ще попречи на растежа на компанията. Няколко плана са спрени, сподели той, защото Tesla се концентрира върху мащабиране на производството. Някои от тези отсрочени планове включват EV камион с полуремарке, налично за $25 000.    Оттогава някои от съперниците на Tesla пуснаха свои е-пикапи на пазара, измежду които F-150 Lightning на Ford, който стартира да слиза от поточните линии на фабриката в Мичиган при започване на предходната година. През последните месеци стартъпът Rivian Automotive усилва доставките на своя R1T.    Сегментът на пикапите с ДВГ се трансформира в една от по-доходоносните страни на бизнеса за производителите на коли, като доста компании се надяваха да привлекат нови купувачи с EV версии.   Някои от тях, като F-150 Lightning, имат аналогия със своите ДВГ събратя – тактичност, чиято цел е да ухажва традиционалистите. Мъск назова тези дизайни скучни, възхвалявайки футуристичната визия на своя захранван с акумулатори Cybertruck.

Междувременно обаче шефът на Tesla е изправен пред нерешителен EV пазар.    Продажбите на електрически транспортни средства са се забавили през първата половина на 2023 година, което води до трупане на ресурси в представителствата в Съединени американски щати, съгласно изследователската компания Cox Automotive. Тя пресмята, че към края на юни е имало 92 дни, в които не са били продавани създадени EV (мярка за наличност на склад въз основа на последните трендове в продажбите) спрямо 51 дни за всички типове транспортни средства.   От няколко месеца Tesla и други автомобилни производители се пробваха да подтикват търсенето на своите електрически модели, намалявайки цените им.   Илон Мъск сподели по-рано тази година, че не чака електрическият пикап да бъде значима част от портфолиото на автомобилния производител до 2024 година През април той съобщи, че чака компанията да стартира да доставя Cybertrucks на клиенти през третото тримесечие на тази година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР