Tesla е доставила 405 278 електромобила през последните три месеца

...
Tesla е доставила 405 278 електромобила през последните три месеца
Коментари Харесай

Няколко рекорда не помогнаха на Tesla да изпълни плана си за 2022

Tesla е доставила 405 278 електрическия автомобил през последните три месеца на 2022 година, оповестяват от автомобилния производител, представени от международните медии. Това е нов връх за компанията (за същия интервал на предходната година доставките възлизат на 308 600), само че новината в действителност не е толкоз добра, колкото наподобява на пръв взор, защото компанията не съумява да отговори на упованията на Уолстрийт.

Тази двойнственост на резултатите като че ли се трансформира в новата запазена марка за водача на пазара на електрически автомобили през тази година. От Tesla оповестиха годишен връх от 1,3 млн. доставени автомобила, само че и този брой не дава отговор на авансово поетите от основния изпълнителен шеф Илон Мъск задължения за увеличение на продажбите с 50% съвсем всяка година, обръщат внимание от The Associated Press.

Model 3 и Model Y съставляват по-голямата част от доставките на компанията през четвъртото тримесечие на 2022 година, като 388 131 от тези електрически автомобили са стигнали до потребителите в границите на този интервал. За съпоставяне, по-скъпите Model S и Model X на Tesla съставляват скромните 17 147 доставки за същия интервал от време. През четвъртото тримесечие водачът на пазара на електормобили е създал 439 701 бройки, с което слага още един връх.

Истината обаче е, че Tesla можеше да се показа доста по-добре през тази година, в случай че не бяха поредицата външни провокации, обръщат внимание от Engadget. Авантюрата на Илон Мъск с Twitter, макроикономическите и логистични провокации и доста други фактори ограничиха оптималния напредък, който можеше да записва компанията.

В допълнение към това, рестриктивните мерки поради COVID-19 в Китай принудиха Tesla да понижи, а на моменти даже и да спре производството в своята гигафабрика в Шанхай.

Поведението на Мъск в амплоато му на самовластник в Twitter и продажбата на акции на Tesla, с цел да се подсигури договорката за обществената мрежа, се оказаха следващият удар върху производителя на електрически автомобили.

В последна сметка, новините за върхове не могат да трансформират обстоятелството, че Tesla претърпя една сложна година, в границите на която загуби към 675 милиарда $ от пазарната си оценка, а цената на акциите ѝ спадна с 65%, припомня на собствен ред The Wall Street Journal. В устрема си да навакса изоставането си от годишния график Tesla прибегна даже до съществени понижения.

„ Компанията е изправена пред забележителен проблем с търсенето ", разяснява анализаторът на Bernstein Research Тони Саконаги, представен от WSJ. Според него може да се наложи производителят на електрически автомобили да понижи цените на другите си модели с сред 1800 и 4500 $ по отношение на равнищата от третото тримесечие на 2022 година

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР