Tesco - най-голямата британска верига за търговия на дребно, прогнозира,

...
Tesco - най-голямата британска верига за търговия на дребно, прогнозира,
Коментари Харесай

Макроикономическа несигурност: най-голямата британска верига за търговия на дребно намали прогнозата за печалба

Tesco - най-голямата английска верига за търговия на дребно, предвижда, че главната й годишна облага ще бъде към най-ниската стойност на предходните упования. Причината: макроикономическите вероятности са подложени на голяма неустановеност, написа Reuters.  Компанията, която има 27-процентен дял на английския пазар на хранителни артикули, заяви, че чака поправената оперативна облага за цялата финансова 2022-2023 година да е сред 2,4 милиарда и 2,5 милиарда английски лири.

Предишната прогноза беше за 2,4-2,6 милиарда английски лири, което е спад по отношение на записаните 2,65 милиарда английски лири през 2021-2022 година.

" Във външната среда към момента има забележителна неустановеност, която проличава най-много в метода, по който се развива държанието на потребителите ", разяснява групата в изказване.
 И Tesco отвори първия си безкасов магазин
И Tesco отвори първия си безкасов магазин

В централен Лондон

На този декор Tesco увеличи упованията си за паричния поток от търговията на дребно за цялата година и той ще бъде най-малко 1,8 милиарда английски лири. Очаква се поправената оперативна облага на Tesco Bank да е сред 120 и 160 милиона английски лири.

През септември нивата на потребителското доверие измежду британците се срина до рекорден най-малко, заради увеличаващите се разноски за живот. Заплатите във Англия не могат да поддържат темпа на инфлацията, който бе 9,9% през август. Потребителите пазарят все по-малко и се насочват към по-евтини артикули.

Tesco разгласи, че поправената му оперативна облага за първата половина на годината е била 1,248 милиарда английски лири, което е спад с 10% по отношение на подкрепените от пандемията приходи от 1,386 милиарда английски лири предходната година и малко под междинната прогноза на анализаторите за 1,251 милиарда английски лири.
 Инфлацията при храните във Англия стигна най-високия % регистриран в миналото
Инфлацията при храните във Англия стигна най-високия % регистриран в миналото

При пресните храни растежът е над 12%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР