Терористичната клетка, която извърши атентати в Каталуния, всъщност е имала

...
Терористичната клетка, която извърши атентати в Каталуния, всъщност е имала
Коментари Харесай

Терористите имали опустошителен „План А“ за Барселона

Терористичната клетка, която извърши атентати в Каталуния, в действителност е имала напълно друг проект, заяви „ Индипендънт “, базирайки се на испанската полиция.

Вчера на една от най-оживените улици ван се вряза в пешеходци, а часове по-късно в град Камбрилс бяха убити петима терористи от силите за сигурност. Жертвите на терора все още са 13, а десетки са ранени.

Терористичната клетка обаче е имала различен „ План А “, който се е провалил поради случай. Последователите на „ Ислямска страна “ възнамерявали да извършат нахлуване с транспортно средство, натоварено с експлозиви.

В сряда вечерта 20 бутилки бутан се взривиха в къща в град Алканар. Разследващите показаха, че има връзка сред случая и атентата. Къщата беше разрушена от детонацията, като почина един човек.

Заподозрените лица са възнамерявали да натоварят взривни субстанции във ван или камион. Заради неуспеха на първичния им проект обаче те са решили да работят по-опростено и да употребяват метода на офанзивите в Ница и Берлин.

Испанската полиция счита, че разрушената къща е била употребена за лаборатория от страна на екстремистите. Разследването по случая продължава, като до този миг са осъществени четири ареста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР