Tерористичната групировка "Ислямска държава" и екстремистката мрежа "Ал Каида" се

...
Tерористичната групировка "Ислямска държава" и екстремистката мрежа "Ал Каида" се
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона: Терористите се държат като рок-групи

Tерористичната формация "Ислямска страна " и екстремистката мрежа "Ал Каида " се държат като рок-групи - ту се разделят, ту се събират, трансформират имената си. Това съобщи ръководителят на Пентагона Джеймс Матис на чуване в комисията по външни работи на Сената, отдадено на потреблението на военна мощ от Съединени американски щати зад граница, съобщи ТАСС.
"Тези групировки ту се разделят, ту се събират, сменят си имената, напряко като рок-групи ", сподели американският министър на защитата, представен от Българска телеграфна агенция.
Сенаторите желаеха да схванат от Матис на какви учредения той употребява разрешението на Конгреса от 2001 година за потребление на военна мощ. Въпросът е в това, че този документ позволява на президента на Съединени американски щати да води военни дейности против "Ал Каида " без да уведомява законодателите.
Членовете на комисията показаха учудване за какво Пентагонът се управлява от даденото позволение при воденето на бойни дейности против "Ислямска страна ", която е "скъсала всички връзки с "Ал Каида ", разяснява организацията.
Според Матис терористите се стараят да употребяват американските закони срещу самите Съединени американски щати.
Той уточни, че става дума за свързани между тях групи. По думите му Съединени американски щати водят война с групировки, които явно се управляват от едни и същи хора, намират се в еднакъв регион, и имат сходни идеологически правила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР