Терористи се готвят за инсценировка на използване на химическо оръжие

...
Терористи се готвят за инсценировка на използване на химическо оръжие
Коментари Харесай

Русия: Терористи се готвят за инсценировка на използване на химическо оръжие в Сирия

Терористи се готвят за инсценировка " на потребление на химическо оръжие " от сирийските войски против мирното население в Сирия. Това заяви през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата, генерал-майор Игор Конашенков, съобщи ТАСС.

" По информация, доказана по едно и също време от няколко самостоятелни източника, настоящата терористична формация Хаят Тахрир аш Шам (наричала се до предходната година Джебхат ан Нусра) " реализира подготовка за поредна провокация на " потребление на химическо оръжие " от сирийските държавни сили против спокойно население в провинция Идлиб ", сподели той. По думите му за инсценировката на " химическата офанзива " в град Джиср аш Шугур в провинция Идлиб на бойците на Хаят Тахрир аш Шам са били доставени осем контейнера хлор, които след предаването им на бойците от групировката Хизб ат Туркестан ал Ислами са били откарани в село Халюз на няколко километра от Джиср аш Шугур, предава Българска телеграфна агенция.

" Също по този начин в региона на Джис аш Шугур е пристигнала специфична група от готови бойци, минала образование за справяне с отровни субстанции под управлението на експерти от английската частна военна компания " Олива ", твърди Конашенков. Той сподели, че на въпросните бойци е била предоставена задачата да имитират избавяне на потърпевши от химическо оръжие, облечени в облеклата на чиновници на организацията " Белите каски ".

Конашенков сподели, че инсценировка, при която ще се твърди, че сирийските сили са употребявали химическо оръжие против спокойно население, ще послужи за мотив за ракетни удари на Запада и Съединени американски щати по Сирия. Конашенков твърди, че реализацията на този проект ставала с дейното присъединяване на английските специфични служби.

" Осъществяването на тази провокация с дейното присъединяване на английските специфични служби ще послужи за следващ мотив за нанасяне от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция на ракетно-авиационен удар по държавни и стопански обекти в Сирия ", сподели Конашенков.

Той посочи, че за тази цел в Персийския залив преди няколко дни е пристигнал ескадреният миненосец Съливанс на американските военноморски сили с 56 крилати ракети на борда, а във военновъздушната база Ел Уейд в Катар са предислоцирани стратегически бомбардировачи В-1В на военновъздушните сили на Съединени американски щати с 24 крилати ракети въздух-земя AGM158 JASSM.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР