Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и

...
Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и
Коментари Харесай

Шефът на МВР: Терористът от Нова Зеландия е спал в Плевен

Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и умъртви 49 души, е спал в Плевен. Това удостовери през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, осведоми Нова телевизия.

Брентън Тарант е бил в България през 2018 година Според събраната от службите информация досега, мъжът е обитавал на няколко места, до момента в който е обикалял страната ни.

„ През нощта сътрудниците не са спрели да работят. Искам да успокоя всички, че до този миг няма никакви данни за активност, обвързвана с тероризъм на територията на България ”, съобщи Ивайло Иванов.

„ Засега данните, които имаме е, че той е бил в България като екскурзиант. Няма данни да се е срещал с някого. Сега се ревизират местата, където е преспивал. Продължава работата, въпреки всичко е бил една седмица. Да, може да проверим дали се е срещал с български жители или с непознати жители на територията на страната ”, изясни Иванов. По думите му обаче данните към този момент сочат, че от самото начало е пътувал самичък.

„ Исторически обекти е посещавал. Пак споделям няма никакви данни за осъществяване на някаква активност, обвързвана с тероризъм на територията на страната ”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той отхвърли да даде повече информация за това, къде тъкмо е спал Тарант в Плевен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР