Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна предаде

...
Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна предаде
Коментари Харесай

Жена лъгала, че е отвлечена, завлякла земеделец с 8 бона

Териториалното поделение в Девня към Районната прокуратура във Варна съобщи на съд 30-годишната Гергана Н. за машинация в размер на 8000 лв. – закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

В интервала от септември до октомври 2018 година 30-годишната жена, която е със приключен трети клас, се възползвала от добрината на локален земеделец, който преди години бил неин шеф. Отишла в неговия завод с двете си малолетни деца, които били боси и гладни, и го помолила да ги нахрани. Оплакала се, че брачният партньор ѝ я изоставил, че няма работа и пари.

Добродетелният човек я съжалил и я оставил с децата да преспи в цеха, дал на Гергана и пари. След този ден през септември 2018 година тя почнала да желае пари от него по всевъзможни мотиви – ту за животоспасяващи интервенции, ту за заплащане на здравни осигуровки, за настаняване на децата ѝ в обществен дом.

На 4 октомври 2018 година подсъдимата се обадила на земеделеца и поискала 1000 лв., с които трябвало да заплати откуп, защото била отвлечена. Бившият ѝ шеф се усъмнил в думите ѝ. Заедно със свои родственици разкрили измамницата в селото, където живеела дружно с двете ѝ деца.

Образуваното досъдебно произвеждане открило, че подсъдимата в никакъв случай не е настанявала децата си за развъждане в обществен дом, както и че в никакъв случай не е употребила медицински услуги и не е била приета в болница в болнични заведения. С лъжливите си дейности 30-годишната Гергана предизвикала имотна щета за 8000 лв. на състрадателния земеделец.

Предстои делото против Гергана Н. да бъде планувано за разглеждане в съда. Ако бъде приета за отговорна, я чака наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР