Терен в непосредствена близост до затвора е най-подходящ за нова

...
Терен в непосредствена близост до затвора е най-подходящ за нова
Коментари Харесай

Срещу затвора ще бъде новата съдебна палата на Варна

Терен в непосредствена непосредственост до пандиза е най-подходящ за нова правосъдна палата на Варна. Около това мнение се сплотиха всички участници в изнесеното в морската столица съвещание на Висшия правосъден съвет.

Определеният имот се намира сред булевардите „ Сливница ” и „ Христо Смирненски ”, а площта му е към 10 дка. Върху него може да бъде издигната постройка с 50 хиляди кв. м. РЗП и 1000 паркоместа. По-голямата част от терена е държавна благосъстоятелност, а останалата е общинска. В момента там има наематели, чиито контракти изтичат.

„ Мястото е извънредно налично от всички точки на града. Единствено от квартал „ Галата ” няма пряк рейс. Теренът е чист - няма данни за археология, нито тежКа подземна инфраструктура ”, изясни основният проектант на Варна Виктор Бузев.

Категорична е нуждата от построяването на нова правосъдна палата и има единодушие за местоположението й, съобщи правосъдният министър Цецка Цачева след края на съвещанието на Висш съдебен съвет, на което участваха всички представителите на правосъдната власт и адвокатурата във Варна, регионалният шеф Стоян Пасев, кметът Иван Портних и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Никой не се ангажира със период за реализация на плана, както и с неговата планирана стойност. Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев изрази очаквания за държавно финансиране. Той си пожела строителството да стартира преди края на мандата на настоящия Висш съдебен съвет.

Старият план за правосъдна палата, който предвиждаше тя да се намира на имот на ул. „ Д-р Пискюлиев “ и да коства 130 млн. лева, към този момент не е настоящ. Там беше направена първа копка през 2009 година, само че действително строителство по този начин и не стартира. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР