Тераса като за три апартамента и невероятни сметки за нея

...
Тераса като за три апартамента и невероятни сметки за нея
Коментари Харесай

Заместникът на Пламен Георгиев - хем с по-голяма тераса, хем с голям въпрос за данъците

Тераса като за три жилището и невероятни сметки за нея – това е картината, която изданието за проверяваща публицистика " Биволъ " разкрива по отношение на зам.-председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев.
Припомняме, че Славчев, който по закон би трябвало да даде предложение за вероятно премахване на шефа си в КПКОНПИ Пламен Георгиев, лъсна в " Апартаментгейт " с тераса от 244 кв. метра . Сега, съгласно извадени от " Биволъ " нотариален акт и информации от кадастъра, се оказва, че и финансовите сметки наподобяват надалеч по-зле от в началото коментираното.
За продажбата на терасата, която се намира на ул. " Нишава " в ж.к. " Хиподрума " (разбира се, с жилището на Славчев) са платени единствено 39 486,88 лв. налози на Столична община. Данъчната оценка обаче е 216 419 лв. , сочи нотариалният акт! А в този момент квадратен метър в столичния квартал е към 800 евро .
Всъщност по нотариален акт гигантската тераса е продадена на Славчев (58,59 кв.метра), половинката му в живота Зорница Тодорова (95,42 кв.метра) и сина му Светослав (89,66 кв.метра). А Славчев заявява за своята част цена от 38 000 лв. , като въпросът е влиза ли в тази сума и платеното като налози на Столична община? Освен това, вписването на терасата става година откакто компания " ЖСК Надежда " я продава на тримата нови притежатели (28.12.2012 г.). Компанията обаче към този момент не съществува при вписването – заличена е с решение 3 от 19.03.2012 по ф.д. 11868/2004 на Cофийски градски съд.
Кметски времена
През 2007 година кмет на регион Нови Искър е Зорница Тодорова, сегашната другарка на Славчев. Три години по-рано Столична община учредява право на градеж за " ЖСК Надежда " при такса 919 920 лв.. Година откакто се снабдява с правото на градеж, кооперацията го трансферира на компанията " КГВ Константин Василев ". Като причина за прехвърлянето е посочено " в осъществяване на дълг ". През 2009 “КГВ Константин Василев” трансферира правото на градеж на " КВ Инженеринг ". Това е и компанията, която продава жилищата на Антон Славчев и Зорница Тодорова. По-късно е издигната и грандиозната тераса, която е узаконена с анекс към контракта за право на градеж.
Припомняме, че откакто беше областен кмет, Тодорова стана и част от партията на Тодор Славков, наследник на починалия Иван Славков-Батето и внук на Тодор Живков – " Напред България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР