Теории за Инцидента при прохода Дятлов: една от най-големите неразгадани

...
Теории за Инцидента при прохода Дятлов: една от най-големите неразгадани
Коментари Харесай

Теории за Инцидента при прохода Дятлов: една от най-големите неразгадани мистерии

Теории за Инцидента при прохода Дятлов: една от най-големите неразгадани мистерии …През януари 1955 година група от 10 студенти и ученици на Уралския политехнически институт потегля на ски поход в Северен Урал.Всички те са опитни планинари, които непрекъснато вървят на ски експедиции.За да стигнат до местоназначението си – планината Отортен, би трябвало да пресекат прохода Дятлов. Кръстен на водача на групата Игор Дятлов, проходът се намира сред планината Отортен и Холат Сяхил (на родния език на манси „ Мъртва планина “).

 Групата неумишлено се насочва към гибелта си …
Групата неумишлено се насочва към гибелта си …На 28 януари един от десетте студенти се почувствал зле и не продължава. Останалите девет индивида се уговарят да уведомят своя състезателен клуб след към две седмици посредством депеша, когато ски експедицията им завърши.
Около 20 февруари става явно, че нещо се е объркало и роднините на студентите изискват интервенция за издирването и спасяването им. На 26 февруари спасителите откриват изоставената и развалена палатка на групата, на половина покрита със сняг. Колкото и да е необичайно, тя е изрязана от вътрешната страна, съдържа облеклата и обувките на групата.В снега има най-малко осем следи от стъпки, водещи към ръба на околните гори. Отпечатъците са оставени от хора, обути единствено с чорапи или боси. Откритието обърква избавителния екип, само че скоро ще се появят още въпроси.

 2 - Теории за Инцидента при прохода Дятлов: една от най-големите неразгадани мистерии
Те последват следите и в края на гората, под огромно кедрово дърво, откриват останките от огън и телата на двама мъже, Кривонищенко и Дорошенко. Единственото облекло, с което са е бельото им.Имат изгаряния по ръцете, краката и косата. Дървото е със счупени клони, което допуска, че някой от групата се е опитвал да го изкачи. Някои от високите клони от околните дървета са изгорели.Между къмпинга и гората спасителите откриват още три тела, тези на Дятлов, Слободин и Колмогорова. Позите им допускат, че са се прибирали в лагера си. Няма доказателства за битка или други следи в снега.Тъй като търсенето на останалите четирима членове на групата продължава, е осъществена съдебномедицинска инспекция на петте към този момент открити тела. Установено е, че повода за гибелта е хипотермия.Откриването на останалите четири тела става допустимо през пролетното топене. На 4 май изчезналите трупове са открити в дере, близо до гората, заровени под снега. За разлика от приятелите си, те са облечени и аргументите за гибелта им са жестоки вътрешни контузии.

 Единственият оживял от Дятловския проход, Юрий Юдин прегръща Людмила Дубинина, преди да се остане заради продължителен ревматизъм, а Игор Дятлов се усмихва на назад във времето вляво
Единственият оживял от Дятловския проход, Юрий Юдин прегръща Людмила Дубинина, преди да се остане заради продължителен ревматизъм, а Игор Дятлов се усмихва на назад във времето влявоГърдите им са смачкани във вътрешността, имат натрошени ребра и солидни вътрешни вреди. Не се знае какво може да е предизвикало пострадванията им, а труповете не демонстрират следи от наблягане.Съдебният доктор споделя, че силата, способна да нанесе този тип вреди, надалеч надвишава тази на човек и оприличава вредите с тези при автомобилна злополука.Тялото на Людмила Дубинина има още повече пострадвания, защото й липсва езикът, очите, част от устните и тъканта на лицето. Твърди се, че е била открита с лице надолу в потока и вредите се дължат на разложение във влажна среда, само че на фотоси показващи тялото й се вижда, че тя е коленичила върху огромен камък, надалеч от течаща вода …Четете още: Неразкритото ликвидиране на Линда ШърманЧасти от облеклата им демонстрират по-високи от естествените равнища на радиоактивност. Членовете на фамилиите им показват, че кожата на младите туристи е придобила чудноват оранжев нюанс.

 4 - Теории за Инцидента при прохода Дятлов: една от най-големите неразгадани мистерии
Разследващите откриват, че групата е издигнала палатката си на ската на Холат Сяхил на 2 февруари, някъде към 17:00 часа, в опит да избегне неприятното време.Два часа по-късно те вечерят, което ще бъде последното им хранене, и стартират да се подготвят за нощта. Инцидентът, довел до гибелта им, стартира някъде сред 21:30 часа и 23:30 часа. “Нещо ” толкоз е уплашило скиорите, че са раздрали палатката от вътрешната страна и са се втурнали на открито в студената нощ съвсем без облекла. Отпечатъците допускат, че групата се е разпръснала, само че по-късно се е прегрупирала покрай кедровото дърво.След като част от тях умират от хипотермия, Дятлов, Слободин и Колмогорова вземат решение да преодолеят страха си и да се опитат да се върнат в палатката, само че умират по пътя. Останалите четирима са получили пострадванията си по-близо до гората и са се озовали в дерето, в което са били открити телата им.Смущаващият темперамент на този случай се крие в многото аспекти, които опонират на стандартните сюжети. Въпрос номер едно е какво би могло да накара деветте опитни планинари да изоставен палатката си, като знаят, че температурите на открито са към 20-30 градуса под нулата по Целзий?Първоначално, проверяващите са склонни да трансферират отговорността за 9-те смъртни случая на локалните хора от Манси. Но няма доказателства в поддръжка на тази доктрина. Телата нямат рани от патрони, провизиите им са останали недокоснати и пострадванията, които са претърпели, не са могли да бъдат породени от хора.

 5 - Теории за Инцидента при прохода Дятлов: една от най-големите неразгадани мистерии
Не след дълго някой допуска извънземно нахлуване. Според отчетите, подадени от Лев Иванов, водещият следовател по това време, друга група туристи, които са лагерували на 50 км южно, са видели странни оранжеви сфери в небето на север. Подобни аномалии са докладвани от жителите на региона към Мъртвата планина.Поддръжниците на сюжета за извънземно нахлуване показват необяснимите нараснали равнища на радиация, оранжевата кожа туристите и изчезналия език на Дубинина.Друга публикувана доктрина е, че скиорите инцидентно са се натъкнали на скришен руски боен опит и са платили с живота си. Един от бранителите на тази доктрина е Юдин, членът на екипа, който не е траял с групата.Той е помолен да помогне за идентифицирането на предметите, открити на мястото и измежду тях има чифт очила и ски, които не принадлежат на приятелите му. Той свидетелства, че е видял документи, които потвърждават, че следствието е почнало две седмици преди „ формалното изобретение “.През всичките години след случая се оферират доста пояснения. Някои споделят, че групата е станала жертва на офанзива на сибирския Йети. Но не са открити следи, принадлежащи на зверове.

 Групата на Дятлов
Групата на ДятловПредложена е доктрина, включваща естествено създаден инфразвук. Други оферират по-разумни пояснения, като лавини. В една книга даже се допуска, че някои от скиорите са чиновници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) с задача да доставят радиоактивни проби в база на Централно разузнавателно управление на САЩ, ситуирана в планината.И до през днешния ден нито една доктрина не е съумяла да предложи цялостно или приемливо пояснение. Официалният отчет гласи, че туристите са станали жертва на „ непреодолима незнайна мощ ”.През 1990 година създателят Анатолий Гущин получава особено позволение да изследва истинските файлове. По-късно оповестява, че липсват доста страници и плик, упоменат в листата с доказателства.С течение на времето от ден на ден загадки се прибавят към случая, който е чудноват през цялото време и тайната на формалното следствие способства за спекулациите още повече.Инцидентът в Прохода Дятлов остава една от най-големите неразгадани мистерии на 20-ти век.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР