Теодоси Антонов ще представи двете си нови книги 20 май

...
Теодоси Антонов ще представи двете си нови книги 20 май
Коментари Харесай

Теодоси Антонов ще отпразнува юбилея си по формулата „3 в 1“

Теодоси Антонов ще показа двете си нови книги 20 май от 16:30 часа в Художествена изложба „ Кирил Петров “ в Монтана. Паралелно с това ще бъде открита и негова изложба-дарение.
Книгите „ Моите влакове “ и „ Химия на веселието “ са събрали къси разкази, описващи разнообразни житейски обстановки, на които Теодоси Антонов е ставал очевидец. Всички те се случват на гари, на фона на локомотиви и релси. Авторът е почерпил ентусиазъм от любовта си към влаковете и сантименталната нотка, която придават на пътуването.
Изложбата, по думите на създателя, ще бъде единствено декор на премиерата на книгите. Тя е ретроспективна и включва негови произведения от фонда на Регионален исторически музей – Монтана, и Художествена изложба „ Кирил Петров “, чийто шеф 2 десетилетия беше художникът. Повечето от творбите Теодоси Антонов подарява във връзка събитието, а друга част от творбите са постъпили във фонда в разнообразни моменти от живота му и разкриват неговото креативно развиване. То минава през разнообразни области на изобразителното изкуство - живопис, графика, илюстрация, статуя, приложни изкуства.
Събитието, основано по формулата „ 3 в 1 “, е юбилейно. С него Теодоси Антонов ще отпразнува пост-фактум своята 75-годишнина.
Теодоси Антонов е една от емблематичните персони в Монтана. Макар че е прочут най-вече като художник, той написа лирика и прозаичност. Автор е на 10 книги. Теодоси Антонов е единственият локален създател, който е член на 3 креативен съюза – Съюза на българските писатели, Съюза на българските художници и Съюза на българските публицисти. Художникът е притежател и на най-високото отличие на община Монтана – Почетния знак, чиито създател е самият той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР