Теодора Димова написа продължение на Поразените - романът, който спечели

...
Теодора Димова написа продължение на Поразените - романът, който спечели
Коментари Харесай

Представят най-новата книга на Теодора Димова на Аполония

Теодора Димова написа продължение на " Поразените " - романът, който завоюва влиятелната френска литературна премия " Фрагонар ", както и наградата за Роман на годината на Фонд " 13 века България ",.

Съдбите на " Поразените " от мракобесната идеология на близкото минало още веднъж отекват в " Не ви познавам ", чиято предпремиера ще бъде на " Аполония " (29 август-5 септември) в Созопол. Той ще излезе с логото на издателство " Сиела " до края на 2022 година, написа " Сега ".

В " Не ви познавам " една от внучките на основните героини в " Поразените " ще би трябвало да се изправи пред друго зло. Кървавият гнет на предишното е преобразен, еволюирал, само че ядрото му е същото. Децата и внуците на палачите не престават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите не престават да бъдат жертви. А прочитът на историята още веднъж е зависещ на прогнила координатна система. Има ли обаче излаз от омагьосания кръг, в който се е трансформирал животът ни, пита дъщерята на Димитър Димов?

Откъси от романа ще бъдат показани от артиста и режисьор Стоян Радев на 1 септември от 18:00 ч. в Художествена изложба – Созопол по време на Празниците на изкуствата " Аполония ", а самата писателка ще опише малко повече детайлности за работата си по романа и неговото излизане.

Теодора Димова е измежду най-популярните български писатели през днешния ден, авторка е на романите " Емине ", " Майките ", " Адриана " и " Марма, Мариам ", както и на повестта " Последният рожден ден ". Само " Майките " има 11 издания у нас и е оповестена на 9 езика, сред които немски, френски, съветски, полски, маджарски, словенски и други " Поразените " излезе на френски при започване на 2022 година в превод на Мари-Врина Николов. Последният към този момент разказ на Димова ще се трансформира и във филм, откакто през януари режисьорът Петър Попзлатев завоюва дотация от Националния кино център със своя проектосценарий за екранизацията му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР