Теодор Ушев е аниматор, режисьор и графичен дизайнер. Роден е

...
Теодор Ушев е аниматор, режисьор и графичен дизайнер. Роден е
Коментари Харесай

Теодор Ушев: В България е токсично, не може да се диша

Теодор Ушев е аниматор, режисьор и графичен дизайнер. Роден е през 1968 година в Кюстендил. През 2017 година неговият филм " Сляпата Вайша " по едноименния роман на Георги Господинов беше номиниран за " Оскар " за късометражен анимационен филм. Ушев е един от създателите, които най-категорично и поредно поддържат митингите против държавното управление и основния прокурор. Ето какво сподели в изявление за Дъждовни води:

Г-н Ушев, подкрепяте настояванията на митинга, включително за оставки на премиера Борисов и държавното управление му, на Иван Гешев, Емил Кошлуков и Цвета Караянчева. Защо?

Персоналното ми наблюдаване от месеците, които прекарах тук, е, че обстановката в страната внезапно се е влошила. Тенденции, които се развиват от десетилетия, са " еволюирали " в своего рода фетиш към личността на група от хора, под чийто надзор към този момент е всяка една активност в страната. И в случай че в София към момента има някакви самостоятелни клъстери на свободно мислене и предприемачество, то в провинцията зависимостта от благоразположението на властимащите е достигнала съизмеримост с тоталитаризма от времето на комунистическия режим.

Корупция, шуробаджанащина, изземване на персонални бизнеси, администрация, неработеща администрация, а в следствие - стопанска система в застоялост и загуба на мотивация у хората да работят. Когато хората виждат, че най-мързеливите и необразовани човеци забогатяват неимоверно посредством корист с европейски дотации единствено поради околните си връзки с локалния феодал, това демотивира, хората се усещат ограбени. И тази скица е на практика наложена от най-малкото село до всички държавни институции. Поемането на отговорност измежду подчинените е сведено до нула. В страната се е открила медиокрация - система, в която неспособни и посредствени хора са назначавани на виновни позиции не поради качествата им, а тъй като са послушни, родственици са на някого и в последна сметка обслужват ползите на триумвирата Борисов-Доган-Пеевски. Атмосферата в страната е токсична, безусловно не може да се диша, властимащите са арогантни, невъзпитани, брутално нагли, а пропагандата и пропагандата от притежаваните от тях медии тече нон-стоп, водена от искрено необразовани хора.

Нужен е цялостен рестарт на страната - и въпросните хора на основни позиции са единствено върхът на айсберга. Работещите и мислещи хора или ще си извоюват назад страната, или всички ще би трябвало да се насочат към Терминал 2 на летището.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР