Тео Ушев е изключителен творец и наградата на 23-тия кинофестивал

...
Тео Ушев е изключителен творец и наградата на 23-тия кинофестивал
Коментари Харесай

Максим Бехар: Успехите на нашите сънародници в чужбина често се приемат критично у нас

Тео Ушев е извънреден създател и премията на 23-тия кинофестивал в Бевърли Хилс за кино лентата му " Ф1.618 “ е още една брошка към целия му комплект от награди и още едно самопризнание и за неговия гений, и за България. Това сподели журналистът и PR експерт Максим Бехар в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “ .  

По думите му триумфите на нашите сънародници в чужбина у нас постоянно се одобряват сериозно. " Всеки един подобен триумф радва половината България, другата половина е недоволна, тъй като счита, че е недооценена. Но в последна сметка, колкото повече се приказва за България, толкоз повече нашата страна става по-известна и ние повече се усещаме жители на света около хора като Теодор Ушев “, разяснява Максим Бехар.  

Живеем във време на медийна гражданска война и всеки може да каже своето мнение без никакви граници, а то може да доближи до необятна публика, отбеляза PR експертът. " Критичният взор постоянно е потребен и аз се пробвам да го виждам откъм позитивната страна. Всеки един създател би трябвало да се преценява с това, че ще има разнообразни отзиви за своя артикул, и това е един доста мощен мотор на творчеството, на изкуството, на спорта. Не бих споделил, че всеки създател би трябвало фанатично да се придържа към мнението на публиката, тъй като тогава не може да излезе от личната си кутия, с цел да твори нещо по-интересно “, счита Максим Бехар. 

Той разяснява и премията на Георги Господинов за романа " Времеубежище “, който влезе в късия лист за премията " Букър “. " Всяко време си носи своя белег и е въпрос на чувство – всичко зависи от това дали един човек желае да излезе от границите на България, да написа нещо, което да го схванат повече хора, както прави Георги Господинов, или желае да напише нещо, което да го прочетат 100-200 души в България “, сподели Максим Бехар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР