Tennis Plays for Peace е благотворителна инициатива, която стартира през

...
Tennis Plays for Peace е благотворителна инициатива, която стартира през
Коментари Харесай

Тенис за мир: Григор и Надал един срещу друг на корта в благотворително събитие

Tennis Plays for Peace е благотворителна самодейност, която започва през предходната година и се стреми да подкрепи Украйна, която от февруари 2022-ра е под ударите на Русия. Събитието се организира за първи път преди началото на миналогодишния US Open, когато бяха събрани 1,2 милиона $. Същото събитие бе проведено и на Аустрелиън Оупън през днешния ден, като в него се включиха редица топ състезатели, измежду които са Григор Димитров, Рафаел Надал, Мария Сакари, Александър Зверев, Даяна Ястремска, Франсис Тиафо, Кого Гоф и Алекс Де Минор. Събраните средства ще бъдат дарени на UNICEF и Global Giving за оказване на филантропична помощ на Украйна. 

Събитието се състоеше от няколко къси демонстративни срещи на двойки, като в единия от дуелите един против различен излязоха Григор Димитров и Рафаел Надал, които си партнираха надлежно с Алекс Де Минор и Мария Сакари. След няколко изиграни гейма българинът оформи тандем с украинката Даяна Ястремска, като в последна сметка успеха бе за тима на нашето момче, който завоюва с 4:2. Не крайният резултат обаче бе от голяма важност, защото целият мач мина в смешки сред играчите и опити за атрактивни удари, измежду които се отличиха няколко форхенда на Матадора, както и смач с отскок на Димитров.

Освен това най-хубавият ни тенисист взе присъединяване и в особено предизвикателство, съгласно разпоредбите на което трябваше да вкара топка в един от двата детски басейна, сложени на корта. Нашият съотечественик още веднъж реши да предприеме атрактивен метод и изпълни по-голямата част от ударите сред краката, като на няколко пъти бе единствено на няколко сантиметра от задачата.

Събитието продължи близо 3 часа, а цялото видео от него можете да изгледате тук:



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР