Тенисът е най-популярният индивидиален спорт в света, а огромна заслуга

...
Тенисът е най-популярният индивидиален спорт в света, а огромна заслуга
Коментари Харесай

Шварцман: Не всичко е титли; Федерер е по-харизматичен от Джокович и Надал

Тенисът е най-популярният индивидиален спорт в света, а голяма заслуга за този факт имат членовете на Голямата тройка, а точно Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал. Тяхното съревнование оформи най-силната епоха в спорта, като досега те са разделили общо 63 трофеи от Големия шлем между тях. Феновете пък непрестанно са в разногласия по тази причина кой е най-великият тенисист всред тях, а всеки от тези митове има своите причини, с цел да бъде почетен с сходно звание.

Диего Шварцман е един от състезателите, които най-добре знаят какъв брой мъчно е да се изправиш срещи изброените величия. Аржентинецът има една победа над Рафал Надал в кариерата си, но е позволил общо 22 загуби в останалите си конфликти с най-титулуваните тенисисти в миналото. Според аржентинецът обаче не всичко опира до извоюваните титли, а по-важно е какво е твоето въздействие върху самата игра, което го кара да избра Федерер пред всеки различен човек хващал ракета:

Истина е, че Роджър сега има по-малко трофеи от Шлема, в случай че го сравним с Новак и Рафа, само че би трябвало да обърнем внимание и на нещата отвън корта. Федерер носи максимален възторг на феновете с тениса си, благ е с безусловно всички останали и знае толкоз доста езици. Това е съвършеният образец за подражателство.

Говорим за мъж с четири деца, който претърпя серия от интервенции и все пак е непрестанно на корта и се стреми към завръщане на 41-годишна възраст. В този човек има искра и грациозност, което важи за изявите му в спорта, както и участията му в разнообразни всемирски събития. Джокович и Надал също са невероятни, единствено че Роджър има повече харизма от тях - разяснява някогашният номер 8 в света.

Източник: Bola America

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР