Тенис турнирите през 2020 година се проведоха при намалени наградни

...
Тенис турнирите през 2020 година се проведоха при намалени наградни
Коментари Харесай

Намаляването на наградните фондове в тениса ще продължи и през 2021-ва

Тенис шампионатите през 2020 година се организираха при понижени наградни фондове, защото бяха възобновена след спиране от няколко месеца поради пандемията от Ковид-19 и обстановката не се чака да се промени най-малко при започване на идната година, съобщи испанецът Фелисиано Лопес.

39-годишният тенисист е на 64-о място в международната класация на АТП. Той е и шеф на шампионата " Мастърс " в Мадрид, който беше анулиран тази година заради пандемията в Испания. Турнирът " Мастърс " в Париж, който ще се играе без фенове тази седмица, също има доста понижение на наградния фонд.

" Искам да бъда явен. Мисля, че това е най-хубавото, което можем да създадем сега. Трябва да сме наясно със обстановката, в която светът живее и по какъв начин всеки е изправен пред тези предизвикателни времена по света ", добави той.

" Да, наградните фондове имат доста понижение, несъмнено, само че ще бъде същото и при започване на 2021-а, тъй като не виждам Ковид-19 да изчезва. Така че към този момент не виждам никаква вяра по отношение на наградните фондове ", добави Лопес.

Испанецът сподели, че работата му като шеф на шампионата в Мадрид е " доста предизвикателна ", само че също по този начин му оказва помощ да вижда нещата от позиция на уредник. Въпреки че следващата година навършва 40 години, Лопес към този момент не обмисля отричане от тениса. Той доближи до рекордното в кариерата си 12-о място в света през 2015 година.

" Готов съм да играя още веднъж на цялостен график през 2021 година. Чувствам се отлично на корта. Мисля, че към момента мога да се състезавам... Мисля, че към момента мога да се представям добре, да се любувам и да играя против най-хубавите в света ", добави испанецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР