Тенис турнирът в София от сериите АТП 250 (София оупън)

...
Тенис турнирът в София от сериите АТП 250 (София оупън)
Коментари Харесай

Тенис турнирът в София няма да се проведе догодина

Тенис шампионатът в София от сериите АТП 250 ( " София оупън " ) няма да се организира през 2023 година Това стана ясно след решение на Управителния съвет на Българска федерация тенис (БФТенис).
Причината за него е дублирането на датите за присъединяване на българския народен тим в плейофа за влизане в Световна група I за Купа " Дейвис " против Нова Зеландия. Те съответстват с датите отредени за " София оупън " през 2023 година през февруари.
" На свое съвещание Управителният съвет на Българската федерация по тенис взе решение шампионатът Sofia Open от веригата ATP 250 да не бъде провеждан ", оповестиха от БФТенис.
" Освен това от техническа и финансова позиция е съвсем непостижимо предизвикателство да се провежда толкоз сериозен шампионат в рамките единствено на три месеца след края на предходния. Приоритет и съсредоточаване на напъните на БФТ през 2023 година са присъединяване на мъжкия тим за Купа " Дейвис ", на женския за Купа " Били Джийн Кинг ", както и дейностите по масовизиране и разпространение на тениса ", прибавят още от федерацията.
Надпреварата в София се организира от 2016 година Тя беше една от дребното, която се организира по време на пандемията от COVID-19. Шампион през 2023 година стана швейцарецът Марк-Андреа Хюзлер.
" УС на БФТ показва страдание за създалата се обстановка по отношение на Sofia Open, зародила от пренареждането на календара от страна на АТР за 2023 година В тази връзка УС дава мандат на оперативното управление на БФТ да търси други разновидности за осъществяване на ATP шампионат или Чалънджъри и WTA шампионат в България през втората половина на 2023 година или през 2024 г ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР