Тенис Австралия (TA) очаква да изчерпи по-голямата част от резервите

...
Тенис Австралия (TA) очаква да изчерпи по-голямата част от резервите
Коментари Харесай

Тенис Австралия ще се нуждае от пет години, за да се възстанови от пандемията

Тенис Австралия (TA) чака да изчерпи по-голямата част от запасите си от 80 милиона австралийски $ (около 59 милиона щатски долара), с цел да поддържа финансирането на спорта, защото има обилни разноски по организирането на Откритото състезание на Австралия по време на пандемията от ковид.

Шефът на TA Крейг Тили съобщи, че централата евентуално ще похарчи над 40 милиона австралийски $ за интервенции по карантина и биосигурност за първия шампионат от Големия шлем за годината, който ще бъде отсрочен с три седмици и ще се организира от 8 до 21 февруари.

" Очакваме също по този начин, че ще използваме по-голямата част от запасите си, с цел да поддържаме финансиране на шампионата ", сподели Тили в коментар за австралийски вестник. " В резултат на тези разноски изследваме разновидности за кредитна линия и/или заем, който ще ни разреши да поддържаме паричния поток в сериозни моменти и ще ни поддържа във възобновяване от въздействието на пандемията, откакто достъпът до държавни дотации завърши. Ние имаме вяра, че възобновяване от пандемията ще отнеме до пет години ", добави той.

Споразуменията за биосигурност ще включват спомагателни разноски за настаняване на играчи и техните екипи по време на наложителната 14-дневна карантина в Австралия за идващите от чужбина. Очаква се също протоколите за сигурност да лимитират размера на феновете в Мелбърн Парк до едвам 25% от потенциала. Около 800 хиляди души участваха на шампионата през януари тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР