Тенденцията в цяла Европа е да отпадат част от мерките

...
Тенденцията в цяла Европа е да отпадат част от мерките
Коментари Харесай

Ангел Кунчев за симптомите на грипа, който върлува у нас

" Тенденцията в цяла Европа е да отпадат част от ограниченията против Covid-19 на базата на относително позитивното развиване на обстановката – намаляване на заболеваемостта. В България сме със заболеваемост малко над 300 на 100 000 души население. Няма цялостна гаранция, че обстановката ще остане същата “.

Това сподели пред БНР доцент Ангел Кунчев, основен здравен държавен контрольор, и посочи, че останалите ограничения ще бъдат предприемани на база на разбор на обстановката.

" Имаше недоумение за ролята на зеления документ. Той беше основан от Европейския съюз, с цел да облекчи придвижването на хората по време на пандемията. И свърши работа. Впоследствие страните го прибавиха като спомагателна мярка за да основава обстановка, в която хората могат да посещават разнообразни обекти. Това беше значимо за успокоение на хората, че посещават безвредна среда. У нас обаче на напред във времето излезе функционалността на ограничаване “.

Кунчев добави, че нивото на имунизиране е доста ниско към този миг. И акцентира, че не може да се приказва за импорт на заболеваемост от Covid-19 от страна на украинските бежанци.

" Но има други опасности. Свързани са с това, че войната върви ръка за ръка с някои заразни заболявания. Нови инфекции поради невъзможността за съблюдаване на хигиена, само че това е на място - в градовете под блокада. За хората, които пътуват, имаме поради по-големи разлики сред България и Украйна, които са в региона на равнището на заболеваемост от ХИВ/СПИН, което е много по-високо в Украйна, на случаи на туберкулоза “.

Здравният контрольор уточни, че в Благоевградско има висока заболеваемост от грип. От началото на тази седмица има растеж във Варна, Шумен, Силистра, Разград:

" Абсолютно класическа картина на грип. В ученическа възраст – висока температура няколко дни, инфектиране на очите, недоволство от стомашно-чревно разстройство “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР