Темпото на руската офанзива край Бахмут се е увеличило, пише

...
Темпото на руската офанзива край Бахмут се е увеличило, пише
Коментари Харесай

Руските атаки край Бахмут се засилват, но заплаха за Украйна ще е превземане на Часов Яр

Темпото на съветската атака край Бахмут се е нараснало, написа основаният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната (ISW). Руските войски са напреднали северозападно от Бахмут. Публикуваните на 9 март данни демонстрират, че отрядите на ЧВК " Вагнер " може би са завладяли Дубово-Василевка (както по-рано твърдеше ръководителят на ЧВК Евгений Пригожин).

Това направление може да бъде употребявано от руснаците за по-широко обграждане на украинските позиции край Хромово, през което минава пътят Бахмут-Часов Яр, допуска ISW.

Също по този начин, " съветските сили реализираха незначителни триумфи на юг от Бахмут.

В Киев бе взето решение да продължи интервенцията за защита на Бахмут. Президентът Володимир Зеленски изясни това с обстоятелството, че след завладяването на града съветските сили могат да напреднат към Краматорск и Славянск. Въпреки че към този момент не е ясно по какъв начин бранителите на Бахмут могат да оказват помощ на Краматорск: отбраната на коридора, необятен няколко километра, по който бранителите получават доставки, сама по себе си изразходва доста запаси. Калните селски пътища, през които минават доставките и евакуацията на ранените, са осеяни с разрушени пикапи и бронирани машини. Артилерията на ЧВК " Вагнер " обстрелва напълно коридора, макар че не съумява да затвори обръча. Половината от самия град Бахмут към този момент е високомерен от наемници на ЧВК; техните елементи напредват към град Часов Яр, най-важната точка в украинската защита. Истинската задача на украинските въоръжени сили е да задържат Часов Яр - точно неговото завладяване може да съставлява действителна опасност за Краматорск и Славянск, написа в преглед за обстановката на фронта " Медуза ".

Междувременно бе обявено, че Украйна е получила една от двете системи за противовъздушна защита Patriot, обещани от Съединени американски щати и Германия, написа в. " Файненшъл Таймс ".

Системата към момента не е въведена в употреба и не е употребена против ракетите, които Русия употребява през вчерашния ден против Украйна.

По-рано министърът на защитата на Полша съобщи, че Patriot към този момент е в Украйна, само че по-късно Варшава се отхвърли от това изказване.

Интервалът сред вълните от съветски ракетни удари се усилва, защото Русия евентуално би трябвало да натрупва новопроизведени ракети, с цел да подсигурява, че ударът е с задоволителна мощ, с цел да преодолее украинската противовъздушна защита, оповестява английското разузнаване.

Така при вчерашната офанзива Русия употребява крилати ракети, ракети земя-земя, ирански безпилотни летателни апарати и извънредно огромен брой хиперзвукови балистични ракети.

Това беше първата широкомащабна вълна от удари на далечни дистанции от 16 февруари насам и евентуално една от най-големите от декември 2022 година насам.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР