Температурите вече често са над 20 градуса и многото часове

...
Температурите вече често са над 20 градуса и многото часове
Коментари Харесай

Съвети за работата с климатика в колата

Температурите към този момент постоянно са над 20 градуса и многото часове слънчево греене дневно подсигуряват, че климатичните системи в множеството коли ще работят с цялостна скорост през идващите седмици и месеци. ADAC Hessen-Thüringen събра препоръките за вярната работа с климатика.

„ Когато стане в действителност горещо, водачите би трябвало да проветрят колата, преди да потеглят и преди да задействат климатика. Просто отворете за малко всички порти и прозорци, с цел да може насъбраният въздух да излезе “ - споделя Пиеро Скаци, механически специалист в ADAC Hessen-Thüringen - "Това икономисва на водачите задушен въздух и работа по изстудяване. "

И ето по какъв начин климатикът охлажда най-добре колата - първо проверете дали всички порти и прозорци са затворени. Не понижавайте прекалено много температурата в автомобила благодарение на климатичната система и не насочвайте въздушния поток непосредствено към пасажерите. Това може да докара до проблеми с кръвообращението, настинки или напрежение.

„ За да охладите бързо интериора на автомобила, по-разумно е да преминете към циркулация на въздуха за малко време при оптимален потенциал на изстудяване “ - споделя Пиеро Скаци - „ Докато шофирате поддържайте разликата сред вътрешната и външната температура на не повече от седем градуса по Целзий. “

Трябва да се заобикаля потреблението на климатика за къси пътувания и да се кара с отворени прозорци. Първо, климатикът не може да се охлади вярно за толкоз малко време и второ, би трябвало да се има поради и нараствания разход на гориво при включването му.

Малко преди края на пътуването изключете функционалността за изстудяване на климатичната система, само че не изключвайте вентилатора. Това предотвратява остатъчната влага в системата. В противоположен случай това може да стане причина климатичната система да стартира да мирише неприятно, тъй като в нея са се настанили бактерии или гъбички.

Ако се появи миризма, нормално би трябвало да се дезинфекцира изпарителя и да се почисти дренажната тръба за кондензираната вода. Най-добре е това да се направи в профилиран сервиз. Дори при хладно време климатикът би трябвало да се включва понякога. Това ще подсигурява, че системата е задоволително смазана и всяко замърсяване на изпарителя се отмива от кондензираната вода, която изтича на открито.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР