Температурите навън падат, но Марица винаги предлага горещи новини. За

...
Температурите навън падат, но Марица винаги предлага горещи новини. За
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Южният обходен колектор стартира от ул. ...

Температурите на открито падат, само че " Марица " постоянно предлага горещи вести. За това приказват и някои от акцентите:

Колежа подготвен най-рано през септември следващата година

Феновете на пловдивския Ботев ще би трябвало да почакат до септември следващата година, с цел да видят мач на Колежа. Тази прогноза направи някогашният министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след следващата оперативка за градежа на стадиона. В нея участваха строителят на оборудването Илиян Филипов, представители на Общината и почитатели на " жълто-черните ". Именно Нанков беше претрупан от водача на ГЕРБ Бойко Борисов с задачата да се запознае с проблемите към стадион " Христо Ботев ".

Южният обходен колектор започва от ул. " Модър "

Ул. „ Модър ”, която минава около Транспортна болница в регион „ Южен ”, се затваря за реорганизация на тръбопровод и канализация по плана, прочут като Южен обходен колектор. Реалната работа започва до дни, откакто в Община Пловдив подпишат заповед за въвеждане на краткотрайна организация на придвижването, сподели за „ Марица ” Бончо Бонев, който взе участие с компанията  си „ Тес Кънтракшън  груп ” в консорциума, зает с осъществяването на социална поръчка на ВиК-Пловдив ЕООД на стойност 81 млн. лв..

Кабинет ще има! Нужен е на всички авторитетни фактори у нас и в чужбина - политологът Страхил Делийски в изявление за " Марица "

 

Учителите над 50 година да преподават по-малко часове

Да се понижи нормативът на учителите след 50-годишна възраст, с цел да имат по-малко часове и да бъдат съхранени до високата пенсионна възраст, която скоро ще стане 65 година За това упорства Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ". Иска също при отработване на 4 година учителите да употребяват 1 година за подготовка и рехабилитация, без да работят с възпитаници. И да употребяват добавката от учителския пенсионен фонд абсолютно, даже и когато избират ранното пенсиониране по член 69 от КСО.

Архитектът на " Нотр Дам " с лекция под тепетата

Главният проектант на катедралата " Нотр Дам ", която изгоря съвсем до основи през 2019 година, идва в Пловдив.  Бенджамен Мутон идва под тепетата в средата на ноември, с цел да изнесе лекция на профилирания курс по запазване на недвижимото културно завещание. Неговото 9-о издание се организира в Пловдив по самодейност на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) и Френския център за висши науки „ Шайо ”.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР