Температурата на Луната нощем пада до минус 190° по Целзий.

...
Температурата на Луната нощем пада до минус 190° по Целзий.
Коментари Харесай

До минус 190° пада температурата на Луната нощем

Температурата на Луната нощем пада до минус 190° по Целзий. Рекордният мраз, надминал упованията, е регистриран от китайския галактически уред "Чанъе-4 ", който на 3 януари кацна на противоположната страна на естествения сателит на Земята, съобщи ТАСС, базирайки се на Китайската корпорация за аерокосмически науки и технологии.

"Данните, изпратени на Земята от лунната сонда, демонстрират, че през януари нощната температура на повърхността на противоположната страна на Луната спада до минус минус 190° по Целзий ", показват от тям, написа "Монитор ".

Изпълнителният шеф на плана "Чанъе-4 " Чжан Хе пък изясни: "Според изпратените от галактическия уред данни, температурата на повърхностния пласт на грунта на противоположната страна на Луната е по-ниска спрямо данните, събрани от американската задача "Аполо ". Вероятно това е обвързвано с другия състав на грунта на обособените страни на Луната. "

"Чанъе-4 " бе изстрелян от космодрума Сичан в югозападната китайска провинция Съчуан на 8 декември м.г. Основната задача на апарата, включващ спускаем модул и луноход, е да се изследва противоположната страна на Луната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР