Темата за зеления сертификат не е завършена (...) тепърва ще

...
Темата за зеления сертификат не е завършена (...) тепърва ще
Коментари Харесай

Никола Минчев: Темата за зеления сертификат не е завършена |

" Темата за зеления документ не е приключена (...) занапред ще обсъждаме въвеждането на зелен документ за депутатите ", съобщи ръководителят на 47-НС Никола Минчев в предаването " Седмицата " на Дарик радио .

Той посочи, че до момента депутатите са обсъждали единствено една дребна част от проблема - отдалечена работа, за тази част от народните представители, които нямат зелен документ.

Председателят на Народното събрание посочи, че към този момент е, както и че то занапред ще бъде обсъждано в зала.

Той разяснява още, че връщането на доверието в парламентаризма ще се случи с по-качествена работа на народните представители - основаването на качествени закони, които в действителност да работят против корупцията, ефикасен надзор от законодателната власт на изпълнителната, както и отчетност.

Минчев съобщи още, че предходният устав на Народно събрание е добър и при направата на новия той ще се употребява за основа, върху която единствено ще се нанасят редакции  по съответни оферти.

Той бе безапелационен, че депутатите ще задават неуместните въпроси на министрите и Народното събрание ще следи и за осъществяването на съдружното съглашението сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

Минчев изрази вяра, че в 47-НС ще има градивен разговор сред другите политически обединения.

Той разяснява още, че за промяната на основния прокурор ще е нужна конституционна промяна, само че за промяна в правосъдната система и за подобряването ѝ вероятни разновидности са и промени на нормативни актове на законово равнище, които могат да бъдат реализирани и с нормално болшинство в Народно събрание.

Минчев добави, че чака коледната почивка на депутатите да бъде понижена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР