Темата за забрана на вноса на зърно от Украйна успя

...
Темата за забрана на вноса на зърно от Украйна успя
Коментари Харесай

„Възраждане“ крещят, че искат оставката на Вътев, той им отговаря: Не сте ме назначили вие, за да ми я искате

Темата за възбрана на вноса на зърно от Украйна съумя да разпали пристрастеностите в Народното събрание.

От „ Възраждане “ желаеха неотложно министърът да донесе макроикономическите разбори на Министерския съвет, които са го предиздвикали да си промени мнението и то единствено за един ден, а в този момент да няма срещу възбраната да отпадне.

„ Всичко това демонстрира ясно и изрично, че вие господин министър, не сте зависещ на българския народ, а на непознато посолство или другата възможност е двама или трима бизнесмени, които желаят да захранят предприятията си с на ниска цена слънчоглед да им помагате сега “, допусна водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов и го дефинира, че стои с наведена глава.

„ Не съм бил нито с наведена глава или взор. В моя чест е свирил българският химн, не знам във ваша чест дали е свирил “, обърна се министърът към Костадинов.

„ Ако бяхте поискали да дойда с макроикономическите индикатори малко по-рано, щях да дойда и да ви ги показва, само че да ми казвате неотложно е несериозно “, добави Вътев. И продължи: извинявайте какви посолства намесвате не знам, само че в случай че ще ми губите още времето с сходни реплики, апелирам да ме освободите, тъй като имам доста работа и да чувам сходни глупости някак си не е съществено “, възмути се Вътев.

Това провокира гнева на „ Възраждане “ и те извикаха от място „ оставка “.

От трибуната Вътев им отговори:

„ Не сте ме назначили вие, с цел да ми желаете оставката “.

Това изявление провокира и аленият Георги Свиленски.

„ За повторно ставаме очевидци на министър, който споделя, че не сме го назначили ние, че му губим времето и сходни. Ще стоят тук колкото е нужно при народните представители, с цел да ни бъде изяснено това което ни интересува. Отнасяйте се с почитание към нас и Народното събрание “, сърдит сподели Свиленски.

Председателстващият съвещанието Росен Желязков опита да успокои обстановката, като се обърна към хората на Костадинов, с цел да им изясни, че просто те не са дали своят вот за кабинета, това визирал Вътев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР