Темата за военно-техническата помощ за Украйна е изключително важна за

...
Темата за военно-техническата помощ за Украйна е изключително важна за
Коментари Харесай

ДБ настоява парламентът да обсъди предложението за военна помощ за Украйна

Темата за военно-техническата помощ за Украйна е извънредно значима за България, за нейното геополитическо позициониране, само че и за подпомагането на украинския народ, разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание Атанас Славов, заместник-председател на ПГ " Демократична България " (ДБ) и член на комисията по защита, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на днешното пленарно съвещание той прикани планът за решение да бъде прегледан допустимо най-скоро, откакто за втора поредна седмица парламентарната комисията по външна политика не включва точката в дневния си ред. Славов изясни, че Демократична България може да инициира процедура, при която 1/3 от членовете на комисията имат право да внесат плана на решение още веднъж в програмата на комисията.

Попитан дали тематиката за военна помощ е била повдигната при срещите на украинския външен министър Дмитро Кулеба с представителите на българската страна, депутатът сподели: " Допускам, че една от тематиките на диалога с българските институции е и оказването на военна помощ, това е и разумно поради обстановката в Украйна, поради това, че България на процедура е единствената, дружно с Унгария, която не е оказала военна помощ ".

На въпрос дали е допустимо Демократична България " да прецизирате решението си за присъединяване си в обединението " поради тази тематика, Славов отговори: " Не мисля, че това ще има пряк резултат върху обединението, само че ясно ще покаже по какъв начин обединението се оправя с една спешна обстановка ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР